Paulo Coelho a numit războiul din Ucraina „o criză” și „o scuză convenabilă pentru rusofobie”

Scriitorul brazilian Paulo Coelho, în vârstă 74 de ani, a scris, într-un mesaj pe Twitter, că războiul din Ucraina este „scuză convenabilă pentru rusofobie”. În același timp, autorul care a fost desemnat mesager al păcii de către ONU a numit războiul purtat de Rusia împotriva Ucrainei drept „criză” și a cerut să nu fie învinovățiți „oamenii de rând”.

„Criza din Ucraina este o scuză convenabilă pentru rusofobie ”, a scris Coelho. Postarea scriitorului sud-american, ale cărui cărți au fost traduse în peste 80 de limbi și publicate în 170 de țări, a fost semnalată de publicația Ukrainska Pravda.

Mii de persoane au reacționat la postarea lui Coelho, solicitând rețelei de socializare să elimine postarea scriitorului. Mai mulți utilizatori ai rețelei de socializare i-au răspuns și lui Coelho cu imagini cu ucraineni răniți și clădiri distruse de ruși, cu semnăturile „criză”, „câteva scuze mai convenabile”, „din Rusia cu dragoste” și așa mai departe.

Citește și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse afirmă că paradele gay sunt unul dintre motivele pentru care Rusia a invadat Ucraina

Într-o postare ulterioară, Paulo Coelho a revenit: „Da, există un război, dar nu dați vina pe oamenii obișnuiți”.

Coelho este mesager de pace ONU și consilier special UNESCO în cadrul programului „Convergenţe spirituale şi dialoguri interculturale“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *