„Pe urmele lui Brâncuși la Paris”, circuit turistic lansat de ziua marelui sculptor

De Ziua lui Brâncuși, o agenție de turism din România a lansat un circuit turistic cultural la Paris, care le oferă românilor posibilitatea de a vizita și de a trăi experiențe inedite în locuri emblematice, unele dintre ele mai puțin cunoscute, din timpul șederii sculptorului român la Paris. Printre acestea se află Brasserie Mollard, prima oprire a lui Constantin Brâncuși la Paris și locul unde, în iulie 1904, sculptorul român se angajase ca spălător de vase. Iubitorii de artă și experiențe turistice exclusiviste se vor bucura în timpul acestui circuit atât de vizite la Atelierul lui BrâncușiCentrul Georges-Pompidou sau Muzeul Rodin, cât și de o memorabilă croazieră pe Sena, un spectacol de artificii la Turnul Eiffel, dish-uri fine și nopți în hoteluri de patru stele, cu cele mai spectaculoase vederi din Paris.

Circuitul turistic cultural organizat de Nordis Travel va avea loc în perioada 14 – 17 iulie 2022, costă 1.592 euro de persoană, iar doritorii de o experiență turistică aparte, care îmbină luxul, arta și istoria se pot înscrie începând de astăzi. 

Ne-am dorit să marcăm Ziua lui Constantin Brâncuși oferindu-le românilor o experiență cu totul specială. Știm că sunt foarte mulți iubitori de artă care prețuiesc genul acesta de călătorii, iar circuitul turistic cultural Pe urmele lui Brâncuși la Paris este felul nostru de a ne exprima prețuirea față de valorile și cultura țării noastre”, a declarat Anca Drugan, CEO Nordis Travel. 

Citește și Ghidaje tematice în Muzeul ASTRA dedicate lui Constantin Brâncuși

Brasserie Mollard. După un zbor matinal, călătoria pe urmele lui Brâncuși va începe simbolic cu un prânz servit la Brasserie Mollard, o bijuterie arhitecturală în stil „Art Nouveau”. Acesta este locul în care, ajuns pentru prima oară la Paris, în iulie 1904, Constantin Brâncuși a lucrat ca spălător de pahare la taverna Mollard, înainte să fie admis la Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts. „Pentru a-mi câștiga existența la Paris, am lucrat la început ca spălător de vase, în restaurant. Eram un soi de paharnic, dar nu turnam vin boierilor. Mă specializasem în spălatul paharelor”, povestea Brâncuși despre experiența de la Mollard.  

Muzeul Rodin. Următorul punct turistic al circuitului turistic Pe urmele lui Brâncuși la Paris va fi Muzeul Rodin, aflat în apropierea Domului Invalizilor. Este locul în care Constantin Brâncuși a lucrat ca asistent de studio al marelui Auguste Rodin, recunoscut drept unul dintre cei mai mari sculptori din toate timpurile. După douî luni, însă, Constantin Brâncuși a plecat rostind replica celebră „Rien ne pousse à lombre des grands arbres” (La umbra marilor copaci nu crește nimic). 

Centrul Georges-Pompidou. Călătoria pe urmele lui Brâncuși va continua spre Centrul Cultural Georges-Pompidou, unul din cele mai mari muzee de arta moderna din lume, aflat în top 3 cele mai vizitate muzee din Franța. Este o minune culturala a secolului XX, unic prin scările rulante exterioare și prin tubulatura exterioară foarte colorată. Lucrările artiștilor sunt prezentate, în ordine cronologică, în două secțiuni: perioada modernă (1905 – 1960) și perioada contemporană (din 1960 până în prezent).

Citește și Sculptura „Sărutul/ Le Baiser” de Constantin Brâncuşi, din Cimitirul Montparnasse din Paris, a fost clasată monument istoric

Atelierul lui Brâncuși. În imediata vecinătate a Centrului Georges-Pompidou se află Atelierul lui Brâncuși, următorul punct al circuitului cultural-turistic. Atunci când și-a lăsat operele de artă moștenire statului francez, singura condiție pusă de Constantin Brâncuși a fost aceea ca atelierul în care a lucrat să rămână neschimbat. Între timp, însă, clădirea a fost dărâmată, dar atelierul a fost reconstruit, iar totul pare atât de autentic, încât ai senzația că Brâncuși a plecat puțin dar trebuie să se întoarcă din clipă-n clipă. Alcătuit din patru camere, atelierul poate fi admirat prin ferestre mari, care au înlocuit pereții exteriori.

Croazieră pe Sena. Dincolo de vizitarea obiectivelor turistice culturale, cu ghid local care vorbește limba română, sejurul la Paris include numeroase momente de răsfăț, așa cum este de exemplu croaziera pe apele Senei. Plutind agale pe sub podurile Parisului, participanții la circuit vor putea admira, din cu totul altă perspectivă, clădirile emblematice ale orașului. Croaziera va dura două ore și jumătate, timp în care turiștii se vor bucura de o cină romantică.

Spectacol de artificii la Turnul Eiffel. De asemenea, întrucât circuitul turistic cultural Pe urmele lui Brâncuși la Paris debutează pe 14 iulie, chiar de Ziua Franței, iar atmosfera din oraș va fi cu totul specială, participanții la circuit vor fi conduși de ghidul local la un punct de panoramă asupra Turnului Eiffel pentru a admira magnificul spectacol de artificii care are loc tradițional cu această ocazie.Agenția de turism tailor made Nordis Travel face parte din grupul de firme cu capital 100% românesc, specializat în dezvoltarea ansambluri hoteliere și rezidențiale de lux. Grupul de firme este format din 7 entități: Nordis Hotels, Nordis Development, Nordis Construct, Nordis Real Estate, Nordis Architecture, Nordis Travel si Nordis Property Management.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *