Pelicula ucraineană ”Stop Zemlia” – în 7 și 14 iulie, la Cinema Muzeul Ţăranului

Publicul tânăr este aşteptat să descopere, joi şi pe 14 iulie, de la ora 18,30, la Cinema Muzeul Ţăranului, pelicula ucraineană „Stop Zemlia” (cu traducere în limba română), anunţă Muzeului Naţional al Literaturii Române, într-o postare pe Facebook.

Intrarea este gratuită.

Filmul, realizat de Kateryna Gornostai, a câştigat Ursul de Cristal al secţiunii Generation 14 plus la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2021.

„Acest ambiţios lungmetraj de debut al regizoarei ucrainene Kateryna Gornostai introduce spectatorul în lumea adolescentină a personajelor sale, interpretate de tineri neprofesionişti. Introvertita Masha se vede ca un outsider dacă nu se află cu cele mai bune prietene ale sale, Yana şi Senia. În timpul ultimului său an de şcoală, Masha se îndrăgosteşte într-un mod care o forţează să iasă din zona ei de confort”, transmite MNLR.

Citește și Cultura borşului ucrainean a intrat pe lista UNESCO a patrimoniului mondial în pericol

Printre participările la festivaluri şi premiile obţinute de „Stop Zemlia” se numără: Grand Prix – Festivalul Internaţional de Film de la Odesa 2021; Premiul Naţional Shevchenko – Ucraina 2022.

Proiecţia de la Cinema Muzeul Ţăranului se desfăşoară în cadrul proiectului Open Museums Open Hearts, derulat de Asociaţia culturală „Câte-n lună şi-n mansardă”. Proiectul este finanţat prin programul „În Stare de Bine”, susţinut de Kaufland România şi implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.