Ediţia a X-a a Festivalului cultural-educativ „Sub arcuri de lumini”, desfăşurată la Călan, între 8 şi 15 septembrie 1985, în organizarea Consiliului orăşenesc de cultură şi educaţie socialistă, conform relatărilor presei, dar și mărturiilor orale ale unora dintre participanți, s-a constituit ca un remarcabil eveniment cultural, atât prin numeroasa şi prestigioasa participare, cât şi prin calitatea ridicată a reprezentaţiilor.
În cadrul acestei tradiţionale manifestări, Concursul interjudeţean de satiră şi umor „Potcoava de argint“ a ocupat un loc important. Timp de trei zile, artişti amatori (grupuri satirice, brigăzi artistice, interpreţi individuali) din 12 judeţe şi din Capitală, în majoritate premianţi ai unor competiţii similare, cărora li s-au alăturat nume cunoscute ale scenei bucureştene şi din ţară (precum Silviu Stănculescu, Dem. Rădulescu, Hamdi Cerchez, cuplul Florin Tănase şi Mihai Perşu, Nicu Alifantis, Cornel Constantiniu) au realizat o cuceritoare competiţie a voioşiei.
Citește și Casa de Cultură din Călan rămâne a orașului. Instanța a respins astăzi și ultima cale de atac a Sindicatelor
Mulți dintre ei au mai fost la Călan și cu alte ocazii, inclusiv cu „Cenaclul Flacăra”.
Un juriu exigent, condus de scriitorul Giuseppe Navarra, a acordat Marele premiu al concursului grupurilor satirice: „Inedit“, de la I.I.R.U.C. Bucureşti, „Ridendo“, din Bistriţa-Năsăud, şi celui de la Căminul cultural Suseni Argeș.
Concursul a fost „prefaţat“ de vernisajul unei expoziţii de grafică satirică ce a reunit lucrări ale unuia dintre cei mai cunoscuţi caricaturişti, Al. Clenciu, dar și caricaturi semnate de Ştefan Popa Popas.
Tiberiu Mândrescu, pasionat de epigrame și fotografie, a expus in holul Casei de cultură a sindicatelor o suită de imagini artistice surprinzând momente semnificative din viaţa Călanului.