Peste 120 de candidaţi înscrişi la preselecţia Concursului Naţional de Muzică Uşoară Armoniile Dunării

Peste 120 de candidaţi s-au înscris anul acesta la preselecţia Concursului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Armoniile Dunării”, care se doreşte un prilej de punere în valoare a tinerilor interpreţi, potrivit informaţiilor furnizate luni de organizatori.

În total s-au înscris 125 candidaţi, iar în urma preselecţiilor au rămas să se confrunte 66 de concurenţi din Alba-Iulia, Bacău, Bălţi (Republica Moldova), Bârlad, Brăila, Buzău, Călăraşi, Cernavodă, Cluj-Napoca, Craiova, Focşani, Galaţi, Moreni, Slobozia, Tecuci, Vaslui.

Concurenţii admişi în urma preselecţiei vor interpreta în concurs o singură piesă, la alegerea profesorului sau a îndrumătorului.

În competiţie participă concurenţi cu vârsta cuprinsă între 7 şi 18 ani, neîmpliniţi în ziua concursului, pe următoarele trei categorii de vârstă: 7 – 10 ani, 11 – 14 ani şi 15 – 18 ani.

„Evenimentul se doreşte a fi o modalitate de stimulare şi promovare a studiului muzicii uşoare în rândul tinerelor talente, precum şi de readucere în atenţia consumatorului de artă a celor mai valoroase creaţii muzicale din repertoriul românesc şi internaţional. Juriul este compus din personalităţi ale muzicii uşoare româneşti şi din profesori de specialitate”, potrivit managerului Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, Cristian Morozan.

Citește și Studenţii Universității București au urcat pe podium la concursul SEEMOUS 2023

După concurs, vor avea loc recitaluri susţinute de Alexandra Crăescu, participantă la concursurile „Vocea României” şi „X Factor”, câştigătoarea ediţiei anterioare a Concursului „Armoniile Dunării”, Andrada Ghiduruş (Slobozia), precum şi de absolventele Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Brăila – Maya Albu, Maria Giurgiu şi Andrada Panţîru.

Cea de-a XIII-a ediţie a Concursului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Armoniile Dunării”, organizat de Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila, va avea loc pe 17 martie, în sala de spectacole a Casei Tineretului din Brăila.