Peste 200 de pictori, graficieni şi sculptori la Bienala Naţională de Artă „Camil Ressu”

Peste 200 de pictori, graficieni şi sculptori participă la cea de-a doua ediţie a Bienalei Naţionale de Artă „Camil Ressu” de la Muzeul de Artă Vizuală Galaţi, informează, marţi, Biroul de presă al Consiliului Judeţean (CJ), organizatorul manifestării.

Potrivit sursei citate, deschiderea Bienalei Naţionale de Artă „Camil Ressu” Galaţi, ediţia a doua, va avea loc pe 1 octombrie, la ora 17,00, la Muzeul de Artă Vizuală din municipiu, iar vizitatorii vor putea admira creaţii artistice unice ale celor mai importanţi pictori, graficieni şi sculptori din România.

La această ediţie organizată în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici (UAP), filiala Galaţi, intră în concurs peste 200 de lucrări de pictură, grafică şi sculptură, create de artişti din toată ţara.

Câştigătorii vor fi stabiliţi de un juriu format din profesor universitar doctor Petru Lucaci, preşedintele UAP din România, Erwin Kessler, istoric de artă, director al Muzeului de Artă Recentă din Bucureşti, Aurel Vlad, sculptor, Gheorghe Andreescu, preşedinte UAP Galaţi şi Dan Basarab Nanu, directorul Muzeului de Artă Vizuală Galaţi.

Citește și Municipiul Galaţi urmează să aibă o alee a celebrităţilor

„Avem mare nevoie de cultură, iar copiii noştri au nevoie să descopere această fascinantă lume a artei şi a frumosului. De aceea, ne-am implicat total pentru a organiza la Galaţi această Bienală Naţională de Artă, care poartă, în semn de omagiu şi recunoştinţă, numele pictorului gălăţean Camil Ressu. Consiliul Judeţean a alocat fondurile necesare pentru desfăşurarea acestui eveniment extraordinar aici, la Galaţi, unde există primul muzeu de artă contemporană înfiinţat în România, şi pentru premierea celor mai bune opere de artă”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *