Peste 350 de elevi, aşteptaţi să participe la Olimpiada Naţională de Biologie

Peste 350 de elevi din toată ţara se vor afla în perioada 10-14 aprilie la Iaşi, unde urmează să participe la Olimpiada Naţională de Biologie şi la activităţi recreative.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Antonina Bliorţ, a declarat că pe parcursul celor cinci zile vor fi organizate atât activităţi care vor pune elevii în situaţia de a descoperi soluţii la diferite probleme din domeniul biologiei, cât şi activităţi culturale şi educative orientate spre stimularea cunoaşterii Iaşiului.

„Gândindu-ne că Olimpiada înseamnă cunoaştere dincolo de competiţie şi performanţă, ne propunem să-i familiarizăm pe participanţi cu ceea ce reprezintă medicina la Iaşi, invitându-i să treacă pragul Universităţii de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa, locul unde se formează şi se antrenează zi de zi viitorii medici. Şi pentru că în Iaşi florile sunt mereu prezente, încântându-ne viaţa în fiecare zi, ne dorim ca invitaţii noştri să cunoască şi serele Grădinii Botanice Anastasie Fătu, cea mai veche grădină botanică din România, care cucereşte prin biodiversitatea ei. Nu în ultimul rând, prin turul ghidat al oraşului Iaşi şi al muzeelor din Complexul Muzeal Naţional Moldova Iaşi, elevii alături de profesorii lor vor face o călătorie în trecut şi vor cunoaşte mai bine cultura ieşeană”, a declarat inspectorul şcolar Antonina Bliorţ, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

Citește și Elev de la Colegiul Naţional din Iași, medaliat cu aur la Olimpiada Internațională de Geografie

📢 Vrem să auzim părerea ta!

Deși comentariile pe site sunt închise, conversația continuă pe pagina noastră de Facebook. Fie că vrei să discuți mai mult despre subiectul articolului, să pui întrebări sau pur și simplu să te alături comunității noastre, te așteptăm cu drag!

👉 Urmărește-ne pe Facebook