Pian de 400.000 de lei, achiziţionat de Primăria Râmnicul Vâlcea pentru Filarmonica ”Ion Dumitrescu”

Filarmonica din Râmnicul Vâlcea a fost dotată cu un pian unicat în România, un Petrof Mistral în valoare de aproape 400.000 de lei, care a fost achiziţionat cu bani din bugetul local, au anunţat, marţi, reprezentanţii municipalităţii.

„Cu o anvergură impresionantă de 2,84 m, pianul Petrof – modelul Mistral a fost produs la Fabrica Petrof – cu o vechime de peste un secol şi jumătate – din Hradec Králové, Cehia în urma unui proces manual de realizare ce poate dura până la 12 luni şi este caracterizat de o tonalitate neobişnuit de bogată, dar deopotrivă caldă şi romantică, fapt apreciat de virtuozi ai acestui instrument din întreaga lume. Pianul Petrof Mistral a fost achiziţionat cu suma de 397.800 lei, bani de la bugetul local, şi este unicat în România”, au transmis reprezentanţii Primăriei.

Noul instrument muzical a fost prezentat publicului meloman vâlcean, luni seara, în cadrul concertului de gală al celei de-a 43-a ediţii a Festivalului „Tinere Talente”, organizat de Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, în prezenţa fiicei reputatului compozitor al cărui nume este purtat de instituţia de cultură vâlceană, dr. Ilinca Dumitrescu, care a fost şi preşedintele ediţiei din acest an a festivalului dedicat tinerilor pianişti din ţară.

Pianul a fost adus în Râmnicul Vâlcea zilele trecute, iar pentru a-l introduce în clădirea în care funcţionează Filarmonica a fost nevoie de o macara.

Citește și Biblioteca Judeţeană din Râmnicu Vâlcea duce rafturi cu cărţi de împrumut în magazine alimentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *