Pian de 400.000 de lei, achiziţionat de Primăria Râmnicul Vâlcea pentru Filarmonica ”Ion Dumitrescu”

Filarmonica din Râmnicul Vâlcea a fost dotată cu un pian unicat în România, un Petrof Mistral în valoare de aproape 400.000 de lei, care a fost achiziţionat cu bani din bugetul local, au anunţat, marţi, reprezentanţii municipalităţii.

„Cu o anvergură impresionantă de 2,84 m, pianul Petrof – modelul Mistral a fost produs la Fabrica Petrof – cu o vechime de peste un secol şi jumătate – din Hradec Králové, Cehia în urma unui proces manual de realizare ce poate dura până la 12 luni şi este caracterizat de o tonalitate neobişnuit de bogată, dar deopotrivă caldă şi romantică, fapt apreciat de virtuozi ai acestui instrument din întreaga lume. Pianul Petrof Mistral a fost achiziţionat cu suma de 397.800 lei, bani de la bugetul local, şi este unicat în România”, au transmis reprezentanţii Primăriei.

Noul instrument muzical a fost prezentat publicului meloman vâlcean, luni seara, în cadrul concertului de gală al celei de-a 43-a ediţii a Festivalului „Tinere Talente”, organizat de Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, în prezenţa fiicei reputatului compozitor al cărui nume este purtat de instituţia de cultură vâlceană, dr. Ilinca Dumitrescu, care a fost şi preşedintele ediţiei din acest an a festivalului dedicat tinerilor pianişti din ţară.

Pianul a fost adus în Râmnicul Vâlcea zilele trecute, iar pentru a-l introduce în clădirea în care funcţionează Filarmonica a fost nevoie de o macara.

Citește și Biblioteca Judeţeană din Râmnicu Vâlcea duce rafturi cu cărţi de împrumut în magazine alimentare