PNȚCD a anunțat, duminică, într-un comunicat de presa, că i-a înmânat lui Liviu Dragnea „Medalia Omagială Iuliu Maniu”.
Medalia este gravată cu chipul fondatorului PNTCD Iuliu Maniu, iar pe verso conține harta României Mari și cele patru principii ale partidului: „Democrație desăvârșită, morală creștină, patriotism luminat și dreptate socială”, se precizează în comunicat.
Gestul de a-i înmâna fostului președinte PSD o medalie care poartă numele lui Iuliu Maniu a stârnit indignare în mediul online. Printre cei care au comentat se află și jurnalistul Sabin Orcan, fost membru PNȚCD pe vremea lui Corneliu Coposu.
„Am fost plecat câteva zile din țară. Și prima știre care mi-a sărit în ochi, odată reconectat la internetul dâmbovițean, e că Liviu Dragnea a primit o medalie cu numele lui Iuliu Maniu. I-a înmânat-o în curtea țărăniștilor chiar Aurelian Pavelescu, impostorul care a confiscat ștampila și sediul partidului.
Citește și Țărani din Streisângeorgiu și Boșorod, uciși la alegerile din 1926. Reacțiile lui Maniu și Aurel Vlad
Cică ei doi, adică ex-pușcăriașul Daddy și ăla mic cu capul mare, pregătesc o alianță a patrioților. Ei ne vor salva, pasămite, de trădătorii de neam și țară.Nu-i vorbă, mai era o doamnă realizatoare de filme anticomuniste, care zicea că Adrian Năstase a fost deținut politic la fel ca Iuliu Maniu.
În calitate de fost membru al partidului pe vremea lui Corneliu Coposu și Ion Rațiu, atunci când Năstase stătea de șase pe lângă Iliescu, Dragnea îi înșela pe țărani la cântar, iar ăla mic cu capul mare slugărea intelectualii Securității, cred că am nevoie de o lămâie”, a scris Sabin Orcan pe pagina sa de Facebook.
Iuliu Maniu (n. 8 ianuarie1873, Șimleu Silvaniei, Sălaj – d. 5 februarie1953, Sighetu Marmației, Maramureș) a fost un politician, deputat român de Transilvania în Dieta de la Budapesta, de mai multe ori prim-ministru al României (noiembrie 1928-iunie 1930; iunie 1930-octombrie 1930; octombrie 1932-ianuarie 1933), președinte al Partidului Național-Țărănesc (1926-1933, 1937-1947), deținut politic după 1947, decedat în închisoarea Sighet.