Podul Minciunilor din Sibiu intră în reparații

Podul Minciunilor din Sibiu, cunoscut pentru legendele care circulă în jurul lui, intră de luni în reparaţii programate să dureze 45 de zile.

”Luni, 29 august încep intervenţiile în regim de urgenţă pentru reparaţii la Podul Minciunilor, un obiectiv turistic şi istoric emblematic al Sibiului. Timp de două săptămâni podul va fi închis circulaţiei pietonale, perioadă în care se va înlocui stratul de asfalt de la suprafaţă, placa de beton se va repara şi se va reface hidroizolaţia”, anunţă Primăria.

Lucrările presupun şi intervenţii sub pod, însă acestea nu vor afecta circulaţia auto. Este prevăzută repararea elementelor de reazem ale structurii, se va curăţa materialul degradat şi se va aplica un mortar special, pentru închiderea fisurilor.

Citește și Sibiu: Spectacolul „Jocuri, vorbe, greieri”, în regia lui Silviu Purcărete, are premiera în 11 septembrie

Întreaga lucrare se va finaliza în maximum 45 de zile, precizează instituţia.

Podul Minciunilor este unul dintre cele mai importante simboluri ale oraşului. Reconstruit la 1859 de firma Friedrich Hütte în locul unui alt pod din lemn, Podul Minciunilor este primul pod de fontă din România. Pentru că a fost şi primul care nu a fost construit pe piloni, i s-a spus „podul culcat”.

În limba germană cuvântul „culcat” (lugenmarchen) era omonimul cuvântului „minciună” şi a început să fie numit de către localnici „podul minciunilor” de unde au apărut legendele care-i justifică denumirea, conform sibiucity.ro.

Dintre numeroasele legende legate de acest pod, cea mai populară rămâne legenda potrivit căreia dacă cineva spune o minciună cât timp se afla pe pod, acesta se va prăbuşi.