Poetul Lucian Avramescu a încetat din viață

Lucian Avramescu s-a stins în jurul orei 8.00, la locuinţa sa din localitatea prahoveană Sângeru, potrivit unui anunț al agenției de știri A.M. Press, al cărei director era. Informația a fost confirmată pentru Libertate și de către nepotul acestuia, violonistul Alexandru Tomescu.

„Nu-mi vine să cred că Lucian Avramescu nu mai este printre noi. Va rămâne un mare gol în sufletele noastre. Lucian avea o poftă de viață incredibilă, o determinare și o voință care ar fi trebuit să învingă în cele din urmă boala necruțătoare”, a transmis, într-un mesaj pentru Libertatea, Alexandru Tomescu.

„Câtă lume știe că în ultima perioadă, Lucian Avramescu tasta poeziile sale și editorialele publicate pe ampress.ro cu un singur, ultim deget pe care îl mai putea supune? Avea încă atâtea de spus, atâtea de trăit, atâtea de împărtășit nouă, celorlalți. Ne rămân astăzi poeziile sale, romanele, volumele de publicistică, Muzeul Pietrei de la Sângeru și nenumărate amintiri… Drum lin către îngeri, Lucian!”, a precizat violonistul Alexandru Tomescu.

Citește și Anne Rice a murit: autoarea cărții „Interviu cu un vampir” avea 80 de ani