Premiera spectacolului ”Maria din Magdala”, pe scena Teatrului Naţional Timişoara

Teatrul Naţional Timişoara (TNT) aduce pe scena Sălii Studio, vineri, premiera spectacolului ”Maria din Magdala”, de Ion Jurca Rovina, o viziune teatrală asupra unui personaj întrupat din numeroasele, diferitele, contradictoriile interpretări pe care i le-a dat umanitatea de-a lungul timpului Mariei Magdalena, discipolă a Mântuitorului, fiinţă capabilă de dragostea absolută.

Roberta Popa, actriţă a Teatrului Naţional care are în palmares o serie de spectacole de actor, continuă în acest spectacol explorarea diferitelor feţe ale iubirii, cercetare începută cu câţiva ani înainte printr-un one woman show axat pe personalitatea lui Mata Hari, transmite TNT, într-un comunicat.

Ion Jurca Rovina este cunoscut în egală măsură ca prozator, poet şi dramaturg, cât şi ca ziarist, fiind un nume legat indisolubil de viaţa literară a Timişoarei. S-a impus cu precădere în spaţiul criticii de teatru, însă dramaturgia românească numără în „bagajul” său numeroase piese de teatru semnate de Rovina, dintre care amintim „Piscina”, „Fiii Vameşului”, „Eşarfa Isadorei”, aceasta din urmă fiind montată la Teatrul Naţional din Timişoara cu titlul „Nopţi cu Isadora”.

Conceput de actriţa Roberta Popa, spectacolul este realizat împreună cu o echipă de creaţie alcătuită din Dorothea Iordănescu (scenografia), Arc Gotic (muzica), Costinel Asproiu (light design) şi Ştefan Iordănescu (coordonator). Universul vizual al spectacolului are la bază creaţiile artistului Gheorghe Fikl. 

Citește și Timişoara: Colegiului Naţional Pedagogic „Carmen Sylva”, primul din ţară care are o cafeterie