Premiul pentru Cultură şi Festivaluri Castello, Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va primi, vineri, Premiul pentru Cultură şi Festivaluri Castello, într-o ceremonie care va avea loc la Teatrul Principal din Castelló de la Plana (Spania).

„Suntem fericiţi că Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, pe lângă multe alte recunoaşteri, iată, primeşte recunoaşterea unuia dintre cele mai importante festivaluri din Spania. Primăria Castelló de la Plana şi Fundaţia Moros d’Alqueria au hotărât în acest an ca premiul care a consfinţit importanţa unor alte mari evenimente comunitare, precum Carnavalul de la Veneţia, Carnavalul de la Londra, Oktoberfest din München, Festivalul Luminilor de la Lyon, să primească această recunoaştere internaţională. Suntem mândri că putem să aducem Sibiului această distincţie, prin vocea doamnei primar Amparo Marco Gual – pe care am invitat-o la ediţia din acest an a FITS, alături de conducerea Fundaţiei Moros d’Alqueria, în aşa fel încât să putem dezvolta proiecte comune între cele două comunităţi”, a declarat Constantin Chiriac, preşedintele FITS şi directorul general al Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu.

Citește și Bilet al unui deţinut politic din Sibiu, găsit în zidurile Cazinoului din Constanţa

Potrivit lui Constantin Chiriac, consulul României la Castelló de la Plana, Irina Marin, va ridica distincţia FITS, vineri, la gala care va începe la ora 19,30.

Primarul localităţii Castelló de la Plana, Amparo Marco Gual, i-a transmis preşedintelui Constantin Chiriac un mesaj în care explică faptul că, prin decizia ca distincţia de anul acesta să fie acordată FITS, ”se doreşte recunoaşterea acestui important festival de teatru din Europa Centrală şi de Est şi unul dintre cele mai prestigioase la nivel mondial”.

Anul acesta, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu se află la cea de-a 30-a ediţie şi se va desfăşura în perioada 23 iunie – 2 iulie, cu tema Miracol / Wonder.