Prezentatorul Eurovisionului în Ucraina va comenta finala dintr-un adăpost anti-aerian

Timur Miroshnychenko, prezentator al Eurovisionului în Ucraina din 2007, va comenta finala în ţara sa dintr-un adăpost anti-aerian, din cauza invaziei ruse, informează presa internațională.

Marea finală a Eurovision 2022 va avea loc sâmbătă, la Torino, în Italia. În Europa, milioane de persoane vor urmări evenimentul. Inclusiv în Ucraina unde, în ciuda războiului, va fi difuzată celebra emisiune muzicală. 

Timur Miroshnychenko, care comentează Eurovision din 2007, va fi din nou la butoane, de data asta dintr-un buncăr a cărui localizare nu a fost precizată din motive de securitate. 

„Covorul roşu pe care îl vedeţi, este cel folosit în timpul Eurovision 2017. A mai rămas o bucată din el şi l-am desfăşurat pentru că e destul de frig”, a explicat prezentatorul în vârstă de 36 de ani pentru BFM TV. 

Emblema televiziunii ucrainene a comentat deja marţi seară prima semifinală a concursului în urma căreia Ucraina s-a calificat în finală. 

În acest adăpost anti-aerian, toţi colaboratorii care contribuie la organizarea emisiunii sunt prezenţi. „De când a început războiul, am instalat trei studiouri şi alături avem regia de emisie. Ne-am instalat aici temporar pentru a emite, chiar şi în caz de bombardamente”, a explicat Timur Miroshnychenko.

Citește și Teatru Bolşoi a retras de pe afiş spectacolele a doi regizori care au criticat ofensiva rusă din Ucraina

„Pentru mine, Eurovision este mai mult decât o muncă, este o religie”, a zâmbit cel care a prezentat concursul în ucaina în ultimii 15 ani, după ce a comentat versiunea junior în 2005 şi 2006. 

„Am 36 de ani şi se împlinesc 17 ani de când sunt implicat în Eurovision. Asta înseamnă vreo cincizeci de emisiuni, ceea ce înseamnă o parte din mine”, a spus el. 

„Ştiţi, în ţara noastră, Eurovision este foarte popular. După prima semifinală am primit mii de mesaje de mulţumire din partea telespectatorilor. Ceea ce mi-au spus a fost simplu: datorită vouă avem impresia că ne-am regăsit viaţa de dinainte”, a povestit, emoţionat, Timur Miroshnychenko.

Pentru sâmbătă, prezentatorul speră să vadă o victorie „foarte simbolică” a Kalush Orchestra, formaţia ucraineană care reprezintă Kievul la Eurovision anul acesta. 

„Cred că principalul lucru este sprijinul tuturor societăţilor civilizate alături de Ucraina. (…) Este adevărat că şi curajul ucrainenilor poate fi răsplătit, dar va fi o primă victorie înainte de „Marea victorie” a Ucrainei”, a subliniat el.