Prima ediţie a Analogue Festival, între 2 şi 4 septembrie, pe Platoul Făget din Mioveni

Prima ediţie a Analogue Festival se va desfăşura între 2 şi 4 septembrie, pe Platoul Făget din Mioveni, în judeţul Argeş, ocazie cu care vor avea loc 16 concerte.

Festivalul are loc pe parcursul a trei zile şi propune, pe lângă concerte, diferite activităţi şi ateliere, de la ridicări cu balonul cu aer cald, la ateliere de dans şi de pictură pentru copii şi adolescenţi, degustări de vinuri, petreceri, anunţă organizatorii.

Accesul la festival se va face vineri, de la ora 14,00, şi sâmbătă şi duminică, de la ora 12,00.

„Am urmărit în această primă ediţie a Analogue Festival să oferim oamenilor o experienţă diferită, nu doar din punct de vedere muzical, ci şi în ceea ce priveşte activităţile pe care le-am pregătit. Avem în line-up artişti de top, care au performat pe cele mai importante scene internaţionale, de la Glastonbury la UNTOLD, dar avem, în egală măsură, şi o scenă secundară dedicată tinerilor artişti, aflaţi la început de drum, precum şi o serie de activităţi pe teme actuale, importante, legate de mediu şi sustenabilitate.

Unul dintre lucrurile în care credem este că noi, ca organizatori de evenimente, avem obligaţia şi în acelaşi timp oportunitatea de a pune în discuţie subiecte care contează.

Citește și Festivalul Filmului pe Frontieră, în perioada 26 -28 august, la Salonta

O facem într-un limbaj artistic şi într-un cadru lejer, dar mi-ar plăcea să cred că mesajul festivalului va trece dincolo de aceste lucruri şi va rezona în timp cu toţi cei care participă”, a declarat Alin Călinescu, managerul festivalului Analogue, se arată într-un comunicat.

Line-up-ul este compus din nume mari ale scenei muzicale internaţionale, cum sunt Asaf Avidan, Morcheeba, Jesse Ware sau JP Cooper, alături de muzicieni din România, cum sunt B.U.G. Mafia, Subcarpaţi, Zdob şi Zdub, Moonlight Breakfast, The Motans, Irina Rimes. Concertele încep vineri de la 18,00, sâƒmbătă, de la 17,30, şi duminică, de la 16,00.

Cea de-a doua scenă a festivalului va fi dedicată tinerilor artişti locali (debutanţi, trupe, solişti, performeri, DJs amatori), din zona de muzică indie/pop/rock, hip-hop sau muzică electronică. Fiecare artist va avea alocat un interval de 20-30 de minute în timpul zilei. Analogue Festival a lansat un Open Call pentru a selecta artişti talentaţi aflaţi la început de drum.

Citește și Festivalul Naţional de Improvizaţie, între 15 şi 18 septembrie

Totodată, participanţii la festival vor avea ocazia să admire peisajul spectaculos al zonei de la înălţimea balonului cu aer cald. O ridicare cu balonul durează aproximativ 10 minute şi va fi ocazia pentru momente foto unice, precizează organizatorii.

Mai multe ateliere interactive pentru copii şi adolescenţi pe teme de sustenabilitate şi artă vor avea loc pe timp de zi în mai multe zone ale festivalului. Printre acestea, workshopul de ecoturism „Pădurile şi importanţa lor” şi un atelier de pictură, în care tinerii sunt încurajaţi să-şi exprime emoţiile prin imagini, cu ajutorul formelor şi culorilor. De asemenea, organizatorii pregătesc şi un workshop de dans modern care urmăreşte să îi determine pe tinerii între 14 şi 18 ani să se conecteze cu propriile corpuri şi să descopere dansul afro-house.

Una dintre cele mai vizitate zone din festival va fi zona de food & drinks, unde se regăsesc food trucks pentru toate gusturile.

Festivalul este organizat cu sprijinul Primăriei Mioveni şi al Centrului Cultural din Mioveni.