Prima femeie fotojurnalist din Japonia a murit la vârsta de 107 ani

Tsuneko Sasamoto, un fotograf pionier, considerată prima femeie fotojurnalist din Japonia, a murit la vârsta de 107 ani, a anunţat luni presa naţională. Femeia a dezvăluit că obişnuia să bea un pahar de vin roşu în fiecare seară şi să mănânce zilnic o tabletă de ciocolată pentru a se menţine în formă, relatează Reuters.

Ea a murit pe 15 august din cauze naturale, a adăugat presa – cu puţin peste două săptămâni înainte de a împlini 108 ani.

Născută la Tokyo în 1914, Sasamoto şi-a dorit iniţial să fie pictoriţă, dar a fost descurajată de tatăl ei. Inspirată de un film alb-negru pe care l-a văzut cu o prietenă, a început să lucreze ca fotograf şi în 1940 s-a alăturat Asociaţiei Fotografice din Japonia.

Subiecţii ei variau de la persoane celebre, precum generalul Douglas MacArthur, care a supravegheat ocuparea Japoniei de după cel de-al Doilea Război Mondial, până la soţiile minerilor.

Citește și Randy Bachman şi-a regăsit în Japonia chitara furată acum 46 de ani

Într-un interviu acordat site-ului Art and Design Inspiration, odată cu ocazia aniversării a 107 ani, Sasamoto a mărturisit că un pahar de vin roşu în fiecare seară şi o tabletă de ciocolată în fiecare zi se numără printre secretele longevităţii ei.

”Nu ar trebui să devii niciodată leneş. Este esenţial să rămâi pozitiv şi să nu renunţi niciodată”, a mai declarat ea.

”Trebuie să te străduieşti şi să fii conştient, ca să poţi merge mai departe”, a subliniat Sasamoto.