Primăria Buzău vrea să înființeze Teatrul Municipal „V. Maximilian”

Primăria municipiului Buzău intenţionează să înfiinţeze un teatru municipal şi în acest sens a iniţiat deja un proiect de hotărâre pe care l-a lansat în dezbatere publică până la jumătatea lunii mai. În oraş mai există un teatru, „George Ciprian”, fondat în 1995 şi aflat în subordinea Consiliului Judeţean, scrie news.ro.

Noua instituţie de cultură va funcţiona sub titulatura de Teatrul Municipal „V. Maximilian” Buzău, va avea personalitate juridică, un număr de 35 de angajaţi şi va fi subordonată Consiliului Local Buzău.

Sediul Teatrului Municipal „V. Maximilian” va fi în Vila Albatros din Parcul Marghiloman unde funcţionează şi Centrul Cultural Alexandru Marghiloman, iar spectacolele se vor juca la fosta sală a Casei de Cultură a Sindicatelor.

Conducerea noii instituţii de cultură va fi asigurată de  un manager şi un director artistic care vor fi angajaţi prin concurs  nu mai târziu de 6 luni de la înfiinţare.

Până atunci, conducerea va fi asigurată de un director numit prin dispoziţie a primarului Constantin Toma care intenţionează să îl numească director interimar  pe regizorul Petru Hadârcă, directorul Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău.

Citește și Festivalul Internaţional de Literatură de la Timișoara a fost respins la finanțare de către Primărie