Primăria Craiova ar putea desfiinţa Corul Filarmonicii „Oltenia”

„Ne exprimăm dezacordul ferm faţă de abominabila faptă şi ne alăturăm, necondiţionat, colegilor noştri”, a transmis, într-un comunicat, Federaţia Sindicatelor din Instituţii de Cultură, reprezentată legal de preşedinte Ciulică Marius, ca urmare a intenţiei primarului municipiului Craiova, doamna Olguţa Vasilescu, de a desfiinţa Corul Filarmonicii „Oltenia” din Craiova.

„În acest context Federaţia Sindicatelor din Instituţii de Cultură va acţiona, prin toate modalităţile specifice, pentru a informa instituţiile statului, decidenţii politici şi societatea civilă despre inconştienţa şi lipsa de consideraţie (a celor care au iniţiat acest demers stupid) faţă de categoriile de salariaţi care îşi desfăşoară activitatea în cadrul acestui colectiv al Filarmonicii „Oltenia”, a transmis Federaţia sindicală. 

„Opriţi-vă doamnă Primar de la această decizie care vă va defăima în faţa istoriei urbei pe care vremelnic o conduceţi. Sau doriţi să vă inscrieţi pe lista scurtă a celor care nu fac altceva decât să ducă la pierderea valorilor culturii româneşti în ansamblul ei? Trebuie să înţelegeţi că actul de cultură nu este generator de profit. Cu toate acestea se pare că, pentru unii, este generator de profit… însă mai mult pentru buzunarele proprii”. 

Citește și Craiova: A fost inaugurat Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc în casa „Tache Dianu”