Principalele ziare comuniste în curând disponibile pe site-ul IICCMER

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) informează că a demarat un amplu proiect de digitizare a publicațiilor (reviste, ziare, broșuri) care se regăsesc în depozitele instituției.

„Proiectul a debutat cu digitizarea colecției cotidianului Scânteia, etapă care tocmai s-a încheiat cu recepționarea a aproximativ 90% din materiale (1944-1983). Acestea vor fi prelucrate în perioada următoare și vor fi puse la dispoziția publicului larg, în Biblioteca virtuală disponibilă pe www.iiccmer.ro.

Citește și Muzeul ASTRA din Sibiu îi încurajează pe vizitatori să vină cu animalele de companie

Procesul de digitizare a publicațiilor din depozitele IICCMER va continua. Odată cu finalizarea digitizării colecției Scânteia, vor fi avute în vedere publicații precum: Contemporanul, Flacăra, Frontul plugarilor, Gazeta literară, Lumea, Munca, Pentru pace trainică, pentru democrație populară!, România liberă, Scânteia tineretului, Sportul popular, Viața sindicală, ș.a.m.d.”, transmit reprezentanții instituției.

📢 Vrem să auzim părerea ta!

Deși comentariile pe site sunt închise, conversația continuă pe pagina noastră de Facebook. Fie că vrei să discuți mai mult despre subiectul articolului, să pui întrebări sau pur și simplu să te alături comunității noastre, te așteptăm cu drag!

👉 Urmărește-ne pe Facebook