Profesoară din Azuga acuzată de abuzuri grave, concediată după o petiţie semnată de 100 de părinţi

O profesoară de la Liceul Teoretic Azuga a fost concediată pe motive disciplinare, după ce o petiţie semnată de peste o sută de părinţi a fost trimisă Ministrului Educaţiei şi Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Prahova, în acest caz fiind deschis şi un dosar penal.

Deputatul Mihai Poliţeanu a transmis, vineri, un comunicat în care anunţă desfacerea contractului de muncă al profesoarei de matematică Dumitrescu Cristina, femeia fiind acuzată de abuzuri grave.

„În şedinţa din 07.07.2023 Consiliul de Administraţie al Liceului Teoretic Azuga a decis să-i desfacă disciplinar contractul de muncă doamnei Cristiana Dumitrescu, profesoară de matematică acuzată de abuzuri grave de peste 100 de părinţi ai unor actuali şi foşti elevi ai Liceului Teoretic Azuga. Decizia vine în urma cercetărilor pe care le-am cerut Ministerului Educaţiei, Inspectoratului Judeţean Prahova şi Liceului Teoretic Azuga. În calitate de deputat de Prahova în Parlamentul României şi membru al Comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaţilor, am trimis Ministrului Educaţiei şi Inspectoratului Judeţean Prahova o petiţie semnată de peste 100 de părinţi ai unor actuali sau foşti elevi ai Liceului Teoretic Azuga, judeţul Prahova, prin care aceştia solicită declanşarea de urgenţă a cercetării disciplinare împotriva doamnei Cristiana Dumitrescu, profesoară de matematică”, arată sursa citată.

Femeia este acuzată de comportament discreţionar şi nerespectarea prevederilor legale, părinţii spunând că făcea meditaţii contra cost cu proprii elevi, dar şi de presiuni pentru ca proprii elevi să facă meditaţii contra cost cu aceasta.

În plus, profesoara este acuzată că a notat în catalog notele de la simularea Evaluării Naţionale fără solicitarea scrisă a elevilor sau părinţilor, de bullying şi hărţuire verbală la adresa elevilor, comportament abuziv cu consecinţe traumatizante pentru elevi (ex: elev leşinat la oră sau declanşarea unor atacuri de panică), comportament care ridică semne de întrebare privind profesionalismul evaluărilor psihologice anuale ale acesteia.

Citește și Profesor de la Seminarul Teologic Liceal din Baia Mare, fotografiat în pat cu eleve

„Aspectele relatate în petiţie şi în anexele la petiţie nu descriau situaţii singulare, ci un comportament deviant de lungă durată care a fost nesancţionat până acum şi care este dovedit atât de alte sesizări anterioare, cât şi de mărturiile părinţilor şi elevilor, care nu au avut curajul până acum să se exprime public de teama repercusiunilor asupra copiilor”, spune deputatul Mihai Poliţeanu.

Anterior, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova a informat că, în zilele de 29, respectiv 31 mai, la sediul Poliţiei staţiunii Azuga s-au prezentat trei persoane care au declarat că au nemulţumiri cu privire la comportamentul de la clasă al unui cadru didactic al copiilor lor, elevi ai unei unităţi de învăţământ din staţiune.

„În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că la nivelul unităţii de învăţământ este în curs o anchetă disciplinară cu privire la situaţia existentă. Totodată, a mai rezultatul faptul că profesoara ar fi notat un elev, în timp ce în cadrul unităţii de învăţământ erau planificate alte activităţi, de natură extraşcolară”, arată sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Prahova, Aurel Graur, a declarat, pentru AGERPRES, la acel moment, că profesoara vizată de acele plângeri este cadru didactic al Liceului Teoretic Azuga, iar verificările urmăresc mai multe aspecte semnalate.

„Este o sesizare făcută de părinţi, referitoare la modul în care profesoara a pus note elevilor din clasa a VIII-a: a trecut în catalog notele de la simularea la Evaluarea Naţională, fără acceptul părinţilor, în cursul săptămânii verzi. În prezent se desfăşoară, de către o echipă a IŞJ, o cercetare prealabilă pentru stabilirea situaţiei reale, care are în vedere şi alte aspecte”, a precizat Graur.

Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri oficiale, a transmis IJP Prahova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *