Profesoara din Prahova nu consideră incidentul grav

Observatorul Prahovean publică duminică noi detalii despre cazul de la școala din Brebu, acolo unde o profesoară de limba engleză a fost batjocorită de către elevi. Potrivit sursei citate, femeia le-ar fi spus colegilor că cele întâmplate nu reprezintă ceva grav.

Colegii săi au stat de vorbă cu ea când imaginile filmate au ajuns în posesia conducerii școlii, ulterior apărând și în spațiul public. Profesoara ar fi susținut că nu consideră că s-a întâmplat ceva grav.

„Noi am fost informați în dimineața zilei de joi, pe 6 aprilie, fiind ziua în care, de altfel, și conducerea școlii a aflat de existența acelui filmuleț. A intrat doamna director în posesia filmulețului, ne-a informat pe noi, Inspectoratul Școlar, și a informat și Poliția. Se pare că filmulețul este de acum două săptămâni, aproximativ”, a precizat inspectorul școlar general al IȘJ Prahova, Ilona Rizea, pentru Adevărul.ro.

Tot atunci, la nivelul unității școlare s-a demarat o cercetare pentru a se afla cum s-au întâmplat lucrurile și s-a discutat și cu profesoara implicată.

„Doamna profesoară a avut o discuție cu conducerea școlii și dumneaei a considerat că nu s-a întâmplat nimic grav”, a mai declarat șefa IȘJ Prahova.

Profesoara, în schimb, are o problemă de autoritate la clasă de mai multă vreme. În urma evaluării activității sale desfășurate în anul școlar trecut a primit calificativul „Bine”, colegii reproșându-i tocmai că are un comportament mult prea permisiv cu elevii.

Citește și Profesor de la Seminarul Teologic Liceal din Baia Mare, fotografiat în pat cu eleve