Program de schimb cultural România-Franţa, Paris

Un amplu program de schimb cultural România-Franţa se desfăşoară la Paris, la Galeria 59 Rivoli, până pe 18 septembrie şi include operele a 30 de artişti români, informează Institutul Cultural Român (ICR).

Expoziţia numită „Future4Free” cuprinde peste 60 de lucrări de pictură, sculptură, colaj şi new media, ce abordează problematici actuale.

Schimbul cultural Franţa-România, în cadrul căruia participă peste 60 de artişti francezi şi români, a debutat în iulie, când grupul de artişti francezi a lucrat alături de artiştii bucureşteni, a susţinut seminarii, interviuri, a montat expoziţia de grup şi a realizat o pictură murală lângă Ambasada Franţei la Bucureşti. Activitatea lor a fost documentată prin interviuri şi materiale video care vor sta la baza unui scurtmetra

O selecţie de artişti cu viziune, ce abordează temele contemporane ale planetei: pledoarie pentru toleranţă, ecologie, feminism, solidaritate, pace, vor participa la workshop-uri alături de colegii lor francezi şi vor realiza o pictură murală românească în Paris. Va fi lansat şi un album de artă bilingv cu lucrări ale artiştilor celor două galerii (32 artişti francezi şi 30 români), mai arată reprezentanţii ICR.

Citește și Albumul Brâncuși, la chose vraie – de Doina Lemny, lansat la Paris