Propaganda rusă influenţează discursul TV din România, relevă un sondaj

Propaganda rusă influenţează discursul TV din România relevă un sondaj Avangarde realizat în luna martie, la comanda G4Media. De asemenea, participanţii la sondaj consideră că afirmaţia ”Bruxelles-ul ne obligă să mâncăm insecte” reprezintă un instrument de propagandă împotriva Uniunii Europene.

La întrebarea ”Din punctul dumneavoastră de vedere propaganda rusă influenţează discursul TV din România?”, 43% dintr erespondenţi au răspuns afirmativ, în timp ce 39% au răspuns ”NU”. 16% dintre participanţi spun că nu pot aprecia, iar 2% nu au răspuns. 

De asemenea, la întrebarea ”Dumneavoastră personal credeţi că afirmaţia «Bruxelles-ul ne obligă să mâncăm insecte» reprezintă o realitatea sau este utilizată ca instrument de propagandă împotriva Uniunii Europene?”, 50% dintre participanţi au răspuns că ”este instrument de propagandă împotriva UE”. 33% dintre participanţi cred că este realitatea, 16% nu pot aprecia şi 1% nu au răspuns. 

Sondajul Avangarde a fost realizat, în perioada 11-17 martie, la comanda G4Media, pe un eşantion reprezentativ de 1.150 de respondenţi, cu vârsta de peste 18 ani. Răspunsurile au fost colectate telefonic, marja de eroare fiind de +/- 3%. 

Citește și Rusia: Jurnalistă condamnată la şase ani de închisoare pentru că a „răspândit informații false”