Protocol de colaborare între ASE şi Agenția Națională Antidrog

Agenția Națională Antidrog şi Academia de Studii Economice au semnat, joi, un protocol de colaborare care stipulează realizarea de acţiuni comune până în anul 2026.

Documentul a fost semnat de directorul Agenţiei Naţionale Antidrog, Georgel-Cristian Ivan, şi rectorul ASE, Nicolae Istudor, care şi-au exprimat convingerea că vor putea acţiona „eficient” în zona prevenirii consumului de droguri în rândul tinerilor din mediul universitar, prin orientarea acestora către activităţi de petrecere a timpului liber într-un mod sănătos, se arată într-un comunicat de presă transmis de Agenţiei Naţionale Antidrog.

Specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog vor organiza şi desfăşura o serie de proiecte şi activităţi de prevenire a consumului de droguri, precum şi sesiuni de formare şi informare în domeniul drogurilor adresate studenţilor, cadrelor didactice universitare, administratorilor de cămine şi reprezentanţilor studenţilor de la ASE.

Citește și Fiul scriitorului Paul Auster a murit din cauza unei supradoze de droguri

Din rândul studenţilor şi profesorilor ASE vor fi selectaţi şi formaţi voluntari antidrog, care vor participa activ la implementarea proiectelor şi activităţilor de prevenire, informare şi conştientizare cu privire la riscurile consumului de stupefiante.

„Anual, va fi stabilită Ziua antidrog în ASE, zi care va fi dedicată în totalitate acţiunilor preventive şi de descurajare a consumului de substanţe interzise”, se precizează în comunicat.

Studenţii ASE vor putea efectua stagii de practică la Agenţia Naţională Antidrog, în cadrul cărora vor fi familiarizaţi cu informaţii privind principalele categorii de substanţe şi efectele acestora, noţiuni utilizate în domeniul drogurilor, semnele consumului de droguri, sistemul de prevenire şi asistenţă destinat persoanelor dependente în România.

„Documentul semnat astăzi se înscrie în activitatea de colaborare interinstituţională stabilită prin protocolul-cadru încheiat între cele două structuri, în vederea conştientizării studenţilor şi cadrelor didactice din mediului universitar asupra problematicii consumului şi traficului de droguri din România”, se explică în comunicat.