Radio România marchează 94 de ani de existență cu evenimente şi programe speciale

Evenimente şi programe speciale vor fi programate marţi, la toate posturile Societăţii Române de Radiodifuziune, cu ocazia celor 94 de ani de existenţă neîntreruptă a Radioului public.

La 1 noiembrie se împlinesc 94 de ani de când s-au auzit primele cuvinte transmise în eter: „Alo, alo, aici Radio Bucureşti… „, graţie profesorului Dragomir Hurmuzescu, primul preşedinte al Consiliului de Administraţie al nou înfiinţatei Societăţi de Difuziune Radiotelefonică din România. Vor fi interviuri de excepţie, voci din Fonoteca de Aur a Radioului, programe interactive, producţii de teatru înregistrate în studiourile Radio România, muzică interbelică, piese lansate în ultimii 94 de ani, reportaje dedicate aniversării şi multe alte surprize.

Din 1928, Radioul public este în slujba ascultătorilor săi. 

La 1 noiembrie este sărbătorită şi Ziua Naţională a Radioului, instituită de Parlamentul României, prin Legea nr. 255/2019, ca recunoaştere a rolului determinant al Radioului în istoria României.

Toate posturile Societăţii Române de Radiodifuziune vor fi marţi în sărbătoare. Emisiunea „Prietenii de la Radio”, difuzată marţi 1 noiembrie, între orele 10:00-13:00, de Radio România Actualităţi şi preluată de toate posturile Radio România va fi o călătorie în timp, din 1928 până azi, prezentând principalele evenimente la care Radio România a fost martor şi, adeseori, parte.

Citește și TVR Cultural îşi reia emisia, după 10 ani

Agenţia de presă Rador sărbătoreşte Ziua Radioului: pe site-ul www.rador.ro, începând cu 1 noiembrie, o nouă rubrică – „Adolescent”, realizată de elevi de la Colegiul Naţional Spiru Haret din Bucureşti, îşi propune să devină un loc de întâlnire al tuturor adolescenţilor din ţară. Cele mai reuşite creaţii literare, plastice sau muzicale vor fi postate pe site şi vor putea fi ascultate/privite la Târgul internaţional de carte Gaudeamus Radio România, organizat în luna decembrie, la Bucureşti.

Concertul aniversar susţinut de Orchestra Naţională Radio, ce sărbătoreşte, la rându-i, 94 de ani de existenţă a avut loc vineri, 28 octombrie pe scena Sălii Radio. Ca o traducere a misiunii de promovare a culturii asumate de Radioul public, dirijorul Mihail Jora a înfiinţat, în 1928, Orchestra Radio, astăzi Orchestra Naţională Radio.

Luni, 31 octombrie, Radio România şi-a deschis porţile pentru toţi cei care au vrut să-i cunoască, nu doar să-i asculte, pe cei care le aduc în case informaţii, reportaje, muzică, teatru, sport.

📢 Vrem să auzim părerea ta!

Deși comentariile pe site sunt închise, conversația continuă pe pagina noastră de Facebook. Fie că vrei să discuți mai mult despre subiectul articolului, să pui întrebări sau pur și simplu să te alături comunității noastre, te așteptăm cu drag!

👉 Urmărește-ne pe Facebook