Radu Paraschivescu vrea să returneze decorația primită de la Administrația Prezidențială, în semn de protest față de atitudinea lui Iohannis

Scriitorul Radu Paraschivescu a anunțat că ia în calul să renunțe la decorația primită de la Administrația Prezidențială în 2020 – Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, categoria A „Literatura” din cauza crizei politice și sanitare, de care s-ar face vinovat președintele Klaus Iohannis.

„Vreau s-o dau înapoi. E pur și simplu o atitudine pe care simt că trebuie să o am. Simt că e un gest pe care trebuie să îl fac pentru că, după părerea mea, nu trebuie să mai țin obiectul acela la mine în casă. M-a supărat pentru că l-am creditat prin vot (pe Klaus Iohannis – n.r.). Și nu doar prin vot. Și am spus că lucrurile pe care le face sunt lucruri bune. Chiar au fost, până la un punct.

M-am făcut că uit, deși nu am uitat, că el e fostul viitor premier al USL-ului, premierul GRIVCO, încârdășit cu Dan Voiculescu, cu Victor Ponta și alți domni de bine. Și am tot spus că omul are dreptul la a doua șansă și că va fi un om reformat din punct de vedere moral și va conduce bine lucrurile.

Citește și Criticul literar Alex Ștefănescu traversează o perioadă dificilă, cauzată de ulcerații la picioare din cauza diabetului

Povestea pe care domnia sa, împreună cu clasa politică, o arată de câteva luni încoace mă face să iau în calcul foarte serios restituirea decorației.

Ce se întâmplă cu noi în ultimele luni, nu cred că ne mai dă dreptul să ne numim o țară. Ne numim suprafață, ne numim teritoriu. Pentru că țara, în momentele grele, se adună. Și locuitorii ei au o formă de solidaritate. Acum, de când cu pandemia asta, suntem un teritoriu populat de două triburi: tribul vaccinaților și tribul nevaccinaților. Triburile astea două își dau în cap, se agresează în toate felurile posibile și în toate mediile posibile”, a spus Radu Paraschivescu la Digi FM.