Rapperul Kanye West a fost dat în judecată pentru taxe neplătite în valoare de 7,1 de dolari

Kanye West a fost dat în judecată de compania de producţie Phantom Labs, pe motiv că nu a plătit 7,1 milioane de dolari datorate pentru munca pe care compania a finalizat-o pentru concertele rapperului, relatează The Guardian.

Compania Phantom Labs, cu sediul în Los Angeles, a creat decorul – numit The Mound (”Movila”)– pentru concertul umanitar Free Larry Hoover din decembrie 2021, unde West a cântat alături de cântăreţul Drake.

De asemenea, compania a lucrat la un concert care a marcat lansarea albumului Donda 2, la evenimentele de rugăciune ale grupul evanghelic Sunday Service al lui West şi la spectacolul său anulat de la festivalul Coachella din 2022.

”În pofida faptului că au primit mai multe scrisori de solicitare de la Phantom, inculpaţii continuă în mod inexplicabil să reţină plata”, se arată în plângere.

 ”Suntem incredibil de mândri de munca pe care am făcut-o cu Ye şi suntem dezamăgiţi că o relaţie atât de fructuoasă a ajuns în acest punct. O celebritate care îşi foloseşte faima şi reputaţia pentru a profita de colaboratorii săi reprezintă pur şi simplu o situaţie inacceptabilă”, a afirmat un purtător de cuvânt al companiei.

Citește și VIDEO: Canalele TV de stat din Rusia au fost piratate de Anonymous 

West, al cărui nume legal este în prezent Ye, nu a răspuns plângerilor. The Guardian a solicitat un punct de vedere.

La începutul acestei luni, lui West i-a fost intentat un proces similar de către o companie de închiriere de articole de modă, David Casavant Archive, care susţine că artistul a încetat să plătească taxele de închiriere pentru 13 articole care sunt ”piese rare, valoroase, apreciate pentru raritatea şi importanţa lor în istoria modei”. West nu a comentat această acuzaţie.

Luna trecută, starul de muzică house Marshall Jefferson l-a dat în judecată pe West, acuzându-l că i-a folosit piesa ”Move Your Body” fără licenţă. În mai, episcopul David P Moten din Texas l-a dat în judecată pe West, după ce West a folosit fragmente dintr-o predică de-a lui Moten pe piesa ”Come to Life”.