Răzvan Mazilu – director artistic al Galei Tânărului Actor – HOP

Direcţia artistică a Galei Tânărului Actor – HOP va fi preluată, începând cu ediţia cu din acest an, de coregraful, dansatorul şi regizorul Răzvan Mazilu, informează un comunicat al UNITER.

Ediţia din 2022 a galei va avea ca temă „Musical = Actor Total + Show Total”, anunţă organizatorii.

Concursul se adresează tuturor actorilor care au absolvit facultatea (licenţă) începând cu promoţia 2017.

„Musicalul este forma de teatru care îţi oferă libertate de creaţie nelimitată. Este o experienţă foarte intimă care nu poate fi cuantificată în timp sau în spaţiu, ci în emoţie… Modalităţile de expresie ale actorului de Musical sunt o împletire de cânt, rostire şi mişcare, toate acestea completându-se una pe cealaltă şi împlinindu-se într-un spectacol complex. Cei care cred că posedă atuurile Actorului Total – actorul care face performanţă în teatru, coregrafie/dans şi muzică, cei care acceptă această provocare şi vor să aducă strălucirea Broadway-ului pe scena HOP, sunt invitaţi să se înscrie cu un recital care să includă text, dans şi muzică, cu o durată între 5 şi 8 minute, atât la Secţiunea Individual, cât şi la Secţiunea Grup (componenţa grupului nu va depăşi 5 participanţi)”, anunţă UNITER.

Citește și Cinci manuscrise aparținând lui Emil Cioran și Mircea Eliade au fost achiziționate de către Ministerul Culturii

Potrivit organizatorilor, momentul prezentat trebuie să conţină, obligatoriu, elemente de Musical…show total, iar acompaniamentul poate fi live, la pian sau cu negativ.

Candidaţii trebuie să trimită pe email un curriculum vitae, copie după diploma de absolvire sau adeverinţă (în cazul absolvenţilor anului 2022), o fotografie (portret, rezoluţie 300 dpi) şi titlul exerciţiului prezentat. Data limită de înscriere este 30 iunie.

Preselecţia pentru Gala Tânărului Actor – HOP, ediţia a XXV-a, va avea loc în perioada 13 – 15 iulie, la Teatrul Odeon Bucureşti, sala Majestic.