Rectorul Universităţii de Medicină din Tg. Mureş: O probă unică de Limba română pentru absolvenţii de liceu

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, Leonard Azamfirei, consideră că la examenul de Bacalaureat este nevoie de o probă unică de Limba şi literatură română, independentă de celelalte probe, pentru toţi absolvenţii de liceu.

„Doar acum, când legile educaţiei sunt în dezbatere publică, am văzut cât de mulţi „specialişti” în educaţie are România. Opinii de peste tot, de la elevi şi studenţi, de la părinţi şi (unii) profesori, de la manageri şi ideologi, de la asociaţii şi confederaţii, toţi mânaţi de nobila misiune de a ne lumina pe ceilalţi, care pricepem mai puţin şi de a preveni „dezastrul” care stă să vină! Unele opinii chiar le consider pertinente şi cred că vor fi luate în consideraţie. De pildă, ca părere personală, cred cu tărie că este nevoie de o probă unică de Limba şi literatură română, independentă de celelalte probe, pentru toţi absolvenţii de liceu”, afirmă rectorul, pe pagina sa de Facebook.

Citește și Cazul Emilia Şercan: Fostul rector şi fostul prorector al Academiei de Poliţie, condamnaţi definitiv

Potrivit acestuia, în cele mai multe dintre opinii sau critici „mai de fiecare dată lipseşte imaginea de ansamblu”.

„Văd la unii dintre deţinători de opinii două puncte comune: erau prezenţi în criticile neapărat constructive şi înainte, când mai totul era considerat vechi, nereformat, neperformant şi cereau o schimbare; sunt prezenţi şi acum, în miezul schimbării propuse, protestând împotriva schimbării. Ceea ce nu prea am văzut, deşi m-am uitat cu destulă atenţie, sunt soluţiile alternative. (…) Aş putea enumera cu uşurinţă multe dintre deranjurile pe care le produc aceste legi în confortul sau în interesul unora. (…) Dacă cei mai puţin vocali suntem părtaşi delictului de neaderenţă la corul ”înţelepţilor”, ştampila cade instantaneu. Oare câţi dintre cei care au păreri puternice chiar au citit pe de-a-ntregul textul acestor legi?!”, susţine Azamfirei.