Redactorul-șef al ziarului Komsomolskaya Pravda (Rusia) a murit subit, la vârsta de 68 de ani

Vladimir Sungorkin, redactorul șef al Komsomolskaya Pravda, cel mai popular ziar din Rusia, a murit la vârsta de 68 de ani, după ce ar fi suferit un accident vascular cerebral, scrie site-ul Meduza, citând publicația și o sursă a agenției ruse de stat TASS.

Vladimir Sungorkin era unul dintre susținătorii lui Vladimir Putin și spunea că Komsomolskaya Pravda este ziarul „preferat” al președintelui Rusiei. Conform TASS, „cauza morții a fost un accident vascular cerebral”.

Pe canalul de telegram al publicației Komsomolskaya Pravda nu sunt specificate cauzele morții lui Sungorkin, fiind transmis doar un mesaj de condoleanțe familiei și prietenilor săi.

Publicația mai scrie că Sungorkin a murit în timpul unei deplasări la Primorye, unde se documenta pentru o carte despre exploratorul rus al Orientului Îndepărtat Vladimir Arseniev.

Este ultimul dintr-o serie de decese bizare, unele părând sinucideri „la indigo”, ale unor influenți directori sau oameni de afaceri din Rusia, multe înregistrate după declanșarea războiului din Ucraina.

Citește și Rusia condamnă Letonia, Lituania și Estonia că au distrus monumentele ridicate în era sovietică

Vladimir Sungorkin a lucrat aproape toată viața la ziarul Komsomolskaya Pravda (cu o pauză în 1981-1985, când a fost corespondent pentru Sovetskaya Rossiya).

Din postul de redactor adjunct, în perioada sovietică, a ajuns redactor-șef adjunct. După prăbușirea URSS, în 1992, Sungorkin a devenit directorul executiv al societății pe acțiuni Komsomolskaya Pravda. Vladimir Sungorkin a cumpărat publicația, devenită una dintre cele mai populare din Rusia.

La acea vreme, o parte dintre jurnaliştii care nu erau de acord cu politica publicaţiei au părăsit ziarul. Printre ei s-a numărat și Dmitri Muratov, devenit apoi redactor-şef al Novaya Gazeta, laureat al Premiului Nobel.

Sungorkin a fost considerat unul dintre managerii media deosebit de apropiați de putere și de Vladimir Putin, fiind un confident al acestuia în perioada alegerilor prezidențiale din martie 2018.

După începerea invaziei Rusiei în Ucraina, UE l-a plasat pe Sungorkin pe lista sancțiunilor ca șef al „ziarului preferat” al lui Putin.

Vladimir Sungorkin a primit Ordinul de merit pentru patrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *