Reed Hastings renunţă la conducerea Netflix

După 25 de ani în care a condus Netflix, transformând-o dintr-o firmă care închiria filme în cel mai mare serviciu premium de streaming video, Reed Hastings renunţă la poziţia de CEO.

Locul lui Reed Hastings va fi luat de Ted Sarandos şi Greg Peters, care vor ocupa poziţii de co-CEO şi vor lua împreună deciziile importante.

Ted Sarandos fusese numit co-CEO încă din 2020, însă, acum, în locul lui Reed Hastings, acesta va fi pe picior de egalitate cu Greg Peters, fostul director de operaţiuni al companiei.

Hastings nu va părăsi compania, ci va rămâne în funcţia de preşedinte executiv, pe care spune că vrea să o ocupe mulţi ani de acum înainte.

Pe lângă schimbările de la vârf, Netflix a mai făcut şi alte schimbări la nivelul executivilor – Bela Bajaria este acum directorul de conţinut, iar Scott Stuber a fost numit preşedintele Netflix Film.

Anunţurile au fost făcute cu ocazie prezentării celor mai noi rezultate financiare ale companiei. Veniturile au crescut cu 1,9% în T4, la 7,85 miliarde de dolari. Netflix are acum 231 de milioane de abonaţi, după ce a atras 7,66 de noi abonaţi în ultimul trimestru.

Citește și Vietnam cere Netflix să retragă un serial sud-coreean care „denaturează istoria”

📢 Vrem să auzim părerea ta!

Deși comentariile pe site sunt închise, conversația continuă pe pagina noastră de Facebook. Fie că vrei să discuți mai mult despre subiectul articolului, să pui întrebări sau pur și simplu să te alături comunității noastre, te așteptăm cu drag!

👉 Urmărește-ne pe Facebook