Regizorul Alexa Visarion reia seria de întâlniri cu publicul

Regizorul Alexa Visarion reia seria de întâlniri cu publicul „Dialogul generaţiilor” cu două conferinţe, pe 17 noiembrie şi 8 decembrie, la ARCUB Gabroveni.

Conferinţele se adresează atât spectatorilor de teatru şi film, cât şi studenţilor şi profesioniştilor din artele spectacolului.

Conferinţele „Dialogul generaţiilor” din acest an se axează pe tema „Călăuziţi de Caragiale”, în contextul împlinirii a 170 de ani de la naşterea şi a 110 ani de la dispariţia scriitorului.

Întâlnirea din 17 noiembrie, intitulată „Caragialian şi caragialesc pe scena românească” are loc de la ora 18,00, la Sala Studio a Hanului Gabroveni.

În cadrul întâlnirii se va asculta un episod din recentul serial radiofonic „Carnavalul” al Teatrului Naţional Radiofonic, pe baza căruia regizorul Alexa Visarion va aborda subiecte precum spusul şi nespusul unui text şi ritmul ca limbaj accidental. Conferinţa va include şi o sesiune Q&A.

Citește și Helmut Stürmer expune, în noiembrie, la ARCUB

Pe 8 decembrie, de la ora 18,00, este programată conferinţa „Esenţialitatea şi forma în construcţia spectaculară a universului lui Caragiale”.

Pornind de la vizionarea spectacolului din 2021 „Nocturnele lu’ Leonida”, regizorul va vorbi despre timp concret şi timp etern în structura caragialiană, despre ritmurile tăcerii şi dinamica burlescă a delirului fără sfârşit.

La ambele conferinţe intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Conceput şi iniţiat de Alexa Visarion, proiectul „Dialogul generaţiilor” are ca scop dezvoltarea unui dialog prin artele spectacolului, încurajând crearea unor spaţii de întâlnire şi dialog între generaţii. În cadrul „Dialogului generaţiilor” au fost organizate la ARCUB o serie de conferinţe, workshop-uri, exerciţii de teatru, discuţii cu publicul, proiecţii cinematografice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *