Regizorul britanic Charlie Ottley, tâlhărit în Timișoara

Regizorul britanic Charlie Ottley, cunoscut pentru seria „Wild Carpathia”, a fost tâlhărit într-un parc din zona centrală a Timişoarei, hoţul furându-i acestuia echipamente, inclusiv o dronă. Ottley venise în Timişoara pentru a filma un video de prezentare a judeţului Timiş.

Incidentul a avut loc în noaptea de duminică spre luni, în zona centrală a Timişoarei, în Parcul Civic. Charlie Ottley, însoţit de o membră a echipei de filmare, trecea prin parc în momentul în care un individ necunoscut i-a smuls geanta de pe umăr şi a luat-o la fugă fără să poată fi prins.

Jurnalistul a rămas astfel fără dronă, dar şi fără echipamente fotografice.

„Ne-am oprit ca să vedem unde ne aflam, pentru că ne-am pierdut. Aveam drona lângă mine pe bancă, aveam și rucsacul lângă mine. Cineva le-a luat. Am încercat să îl alerg, dar din păcate nu am putut să țin pasul. A venit poliția, s-a descurcat minunat, m-au ajutat mult. Este frustrant pentru că am pierdut filmările. Iar hoții care văd asta, pot măcar să ne dea anonim cardul de memorie înapoi, pentru că avem imagini frumoase din sate”, a povestit Charlie Ottley pentru Digi 24.

Întrebat dacă acest incident îi schimbă părerea despre România, Charlie Ottley a răspuns că: „Absolut deloc. Timişoara este un oraş minunat, este vibrant, are foarte mulţi tineri, are o cultură bogată, cafenele, restaurante minunate. Am fost în momentul nepotrivit la locul nepotrivit. Eram cu partenera mea Oana, stăteam pe bancă, ne uitam pe Google Maps, şi o mână a venit din spate, a luat rucsacul şi a fugit.

Citește și Timișoara: Sinagoga din Cetate a fost redeschisă după 25 de ani 

Am încercat să alerg, am alergat după hoţ câteva minute, dar era mai bine antrenat. I-am văzut doar ceafa. Am văzut un tip care alerga foarte repede în direcţie opusă. Dacă vedeţi asta, daţi-ne măcar filmările înapoi. Avem nevoie de cardul de memorie cu imaginile frumoase pe care le-am filmat. Putem cumpăra echipamente noi, dar imaginile sunt de nepreţuit”.

Regizorul a povestit că lucrează la un film pentru promovarea judeţului Timiş şi a Timişoarei.

„Promovăm judeţul Timiş, facem un film în care să arătăm ce oraş frumos este şi ce judeţ minunat. Sperăm că vom face şi Flavours of Romania în curând şi ne vom întoarce aici, în Banat, în zona care mi-a plăcut atât de mult în ultimele săptămâni. Sunt imagini minunuate, sate frumoase, gastronomie minunată. Mi-ar plăcea să promovez foarte bine aceste lucruri”, a precizat Charlie Ottley.

„În această dimineaţă, 06 iunie a.c., în jurul orei 03:00, poliţiştii Secţiei 1 Timişoara au fost sesizaţi cu privire la faptul că în Parcul Civic din Timişoara unui bărbat i-a fost sustrasă o geantă care conţinea o dronă. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Poliţiştii efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor bănuite de comiterea faptei şi tragerea acestora la răspunderea penală”, transmit reprezentanţii IPJ Timiş.

Odată cu echipamentul, jurnalistul a pierdut şi imaginile capturate în ultimele zile.