Regizorul lituanian Mantas Kvedaravicius a fost ucis în Ucraina, la Mariupol

Regizorul lituanian de filme documentare Mantas Kvedaravicius, în vârstă de 45 de ani, a fost ucis, sâmbătă, la Mariupol, informează Reuters. Informația este confirmată și de televiziunea LRT,  citând 15min.lt.

Potrivit surselor 15min.lt, o rachetă a lovit mașina lui Kvedaravičius în orașul ucrainean asediat Mariupol. Bărbatul a fost dus imediat la spital, dar nu a supraviețuit.

Agenția de știri ucraineană UNIAN a raportat, de asemenea, moartea cineastului lituanian, citându-l pe regizorul rus Vitaly Mansky. Pe Facebook, el a scris că Kvedaravičius „a murit cu o cameră în mână”.

Printre alte documentare, Mantas Kvedaravičius a realizat filmul documentar „Mariupolis” în Ucraina, care a fost prezentat în 2016 la Festivalul de Film de la Berlin.

Familia nu a făcut declarații până acum, dar toți cei care l-au cunoscut pe regizor sunt în stare de șoc. Anunțul privind decesul regizorului a fost făcut de un coleg de breaslă.

“Prietenul nostru participant la Artdocfest, realizatorul de documentare lituanian Mantas Kvedaravicius, a fost ucis astăzi la Mariupol, cu o cameră în mână, în acest război de rahat al răului împotriva lumii întregi”, a notat regizorul rus Vitali Manski, fondatorulu festivalului de documentare Artdocfest, pe Facebook.

Citește și Jurnalistul rus Dmitri Muratov donează medalia Premiului Nobel refugiaților ucraineni