Regizorul sârb Emir Kusturica a fost numit director al Teatrului Armatei Ruse: „Este o mare onoare”

Regizorul de film sârb Emir Kusturica a acceptat oferta ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, de a ocupa funcţia de director şef al Teatrului Academic Central al Armatei Ruse.

Informația a fost confirmată  jurnaliştilor ruși de către secretarul de presă al ministrului apărării al Federaţiei Ruse, Rossiana Markovskaya.

„În timpul convorbirii, șeful departamentului militar a subliniat relațiile de prietenie de lungă durată cu Kusturica, talentul și marea sa muncă venită din inimă. Remarcând rolul lui Kusturica în păstrarea și dezvoltarea celor mai bune tradiții ale culturii ruse, Șoigu l-a invitat să preia funcția de director șef al Teatrului Academic Central al Armatei Ruse”, a spus Markovskaya.

Potrivit acesteia, ministrul Apărării a avut luni o întrevedere cu Emir Kusturica. Ea a spus că Emir Kusturica a acceptat oferta ministrului rus al Apărării, mulțumindu-i pentru încredere.

Citește și Scala din Milano solicită dirijorului Valeri Gherghiev, apropiat al lui Putin, să-şi clarifice poziția față de Ucraina

„Pentru mine, oferta lui Serghei Șoigu de a deveni directorul teatrului este o mare onoare. Echipa teatrului armatei ruse are o istorie și tradiții grozave”, a transmis regizorul prin secretarul de presă al Ministerului Apărării.

Emir Kusturica este un cunoscut regizor și actor de film sârb, care a câștigat premii la festivaluri de film europene importante, inclusiv două Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes. Este, de asemenea, membru al Academiei de Științe și Arte a Republicii Srpska.