Regizorul şi scenaristul Steven Knight va realiza un serial despre Enzo Ferrari

Întrucât serialul de succes Peaky Blinders tocmai s-a încheiat după şase sezoane, regizorul şi scenaristul Steven Knight va realiza un nou serial axat pe legenda sportului din automobilism Enzo Ferrari, informează lefigaro.fr. Serialul se va numi „Ferrari Rex”.

„Viaţa cu totul extraordinară a lui Enzo Ferrari a fost definită de călătoria sa personală şi profesională dramatică, iar Ferrari este o sărbătoare a unei fiinţe umane incredibil de complexe şi fascinante”, a spus Steven Knight într-un comunicat, conform lefigaro.fr.

Regizorul a mai anunţat că serialul se va concentra pe sfârşitul anilor 1950, mai exact între 1956 şi 1961. O perioadă în care italianul a fost profund marcat în viaţa personală de moartea tragică a fiului său, dar şi profesional cu plecarea la Maserati al pilotului său vedetă Juan Manuel Fangio.

Serialul, care va fi difuzat pe Apple TV+, va fi adaptarea biografiei „Ferrari Rex” scrisă de Luca Dal Monte care s-a alăturat proiectului în calitate de consultant.

Enzo Ferrari a decedat în 1988, la vârsta de 90 de ani şi a fost înmormântat într-un cavou suprateran la Modena, în apropiere de Maranello, unde se află sediul companiei.

Citește și Filmul documentar „Regele Mihai: Drumul către casă” va fi prezentat la Bucharest International Film Festival 2022