Revista Rolling Stone a publicat lista cu cei mai buni 200 de cântăreţi din lume

Distribuie

Revista americană Rolling Stone a publicat lista celor mai buni 200 de cântăreţi din lume. Michael Jackson este absent din Top 50, Taylor Swift mai bine clasată ca Aguilera şi Barbra Streisand, iar Céline Dion a fost omisă, stârnind indignarea internauţilor.

Pe mulţi internauţi, clasamentul „celor 200 cei mai buni cântăreţi din toate timpurile”, publicat duminică de Rolling Stone, i-a indignat. „L-au retrogradat pe Michael Jackson pe locul 86?! Şi Céline Dion nu apare deloc?!”, a întrebat pe Twitter actriţa Yvette Nicole Brown, star în serialul „Community”. 

Dacă Top 10 pare să-i mulţumească pe cititori (există Otis Redding, Beyoncé, Ray Charles, Mariah Carey, Whitney Houston şi, pe primul loc, Aretha Franklin), aproape tot restul clasamentului este de neînţeles. 

Site-ul australian New notează că nici Judy Garland, Madonna sau Cher, la fel ca Céline Dion, nu apar acolo. De subliniat că diva din Quebec, în vârstă de 54 de ani, a vândut 250 de milioane de albume şi că cele două rezidenţe ale ei din Las Vegas au generat 681 de milioane de dolari.

Citește și Cântăreaţa de rap Gangsta Boo a murit la vârsta de 43 de ani

Absenţa cântăreţei canadiane este cea care stârneşte cea mai mare indignare. „O crimă împotriva umanităţii”, „Există Rosalía şi un tip de la BTS, dar nu Céline Dion”, „Simpla ei absenţă este suficientă pentru a discredita tot clasamentul”, sunt câteva dintre mesajele de pe reţelele de socializare.

Aceste absenţe, însă, îşi găsesc, fără îndoială, explicaţia în criteriile de selecţie ale Rolling Stone. Revista americană s-a justificat prin faptul că acest clasament a fost făcut de redacţie şi principalii lor colaboratori şi a anticipat  criticile: „Înainte de a trece prin acest clasament (şi a-l comenta), ţineţi cont că este lista celor mai mari cântăreţi, nu a celor mai mari voci. Talentul este impresionant, dar geniul este transcendent”. 

„În majoritatea cazurilor, ceea ce a contat pentru noi a fost originalitatea artistului, influenţa, profunzimea catalogului şi amploarea moştenirii muzicale”, adaugă publicaţia.