Ricchi e Poveri concertează luni la Sala Palatului

Trupa italiană Ricchi e Poveri concertează luni la Sala Palatului din Capitală, de la ora 19,30, informează site-ul salapalatului.ro.

În cadrul evenimentului, care face parte din „Ricchi e Poveri Tour”, artiştii vor aduce pe scena Sălii Palatului, timp de două ore, cele mai cunoscute piese ale trupei precum „Sara perché ti amo”, „Mamma Maria”, „Acapulco”, „Voulez-Vous Danser”, „Canzone D’amore”.

„Am ajuns la 50 de ani de carieră nu prin noroc, ci datorită publicului care a fost tot timpul alături de noi. În faţa voastră ma înclin, voi ne-aţi dat puterea necesară de a continua. Vă aşteptăm la Bucureşti pe 18 decembrie, la Sala Palatului, să ascultaţi şi să cântaţi alături de noi muzica bună şi de calitate a anilor 70 – 80”, a transmis solistul Angelo Sotgiu fanilor din România, potrivit site-ului citat.

Proiectul Ricchi e Poveri s-a născut în Italia, în 1967. Grupul, iniţial un cvartet polifonic numit Fama Medium, din care făceau parte Franco Gatti, Angela Brambati, Angelo Sotgiu şi Marina Occhiena, a suferit schimbări de componenţă (Marina a plecat în 1981, iar Franco Gatti a părăsit şi el trupa în 2016).

„Sará perché ti amo”, piesa cu care Ricchi e Poveri au participat în 1981 la Festivalul din Sanremo, i-a făcut faimoşi: a depăşit graniţele Italiei dominând topurile muzicale din Belgia, Franţa, Austria, Germania şi Spania. A bătut şi recordul de cel mai vândut single vândut al anului, cu peste 7 milioane de exemplare. 1985 este anul consacrării definitive, trupa câştigă Festivalul din Sanremo cu piesa „Se m’innamoro”. 

Citește și Primăria Craiova ar putea desfiinţa Corul Filarmonicii „Oltenia”