Robert Cristian Trif, fotbalistul din Călan devenit regizor și actor la Dubai

Robert Cristian Trif s-a născut la 12 decembrie 1979, în orașul Călan, județul Hunedoara. Mama lui, Maria (n. 1956- d. 1998), era contabilă, iar tatăl, Ioan Trif, mecanic. Mai are două surori, Cristina și Nicoleta și un frate Mircea.

În copilărie și-a manifestat dorința de a ajunge jucător profesionist de fotbal însă un accident la genunchi a lăsat în urmă visele lui de a progresa cu o carieră în acest sport. În aceeași perioadă a manifestat un interes deosebit pentru teatru și muzică iar înainte de a deveni fotbalist, Robert Trif a fost cântăreț de muzică ușoară, călătorind în țară pentru concerte.

Având de ales între o carieră în muzică sau una în fotbal, la vârsta de 12 ani și-a început cariera în fotbal la Centrul de Instruire Aliman Brad, iar la 16 ani a debutat în prima echipă la Aurul Brad, pe postul de fundaș stânga. A dat probe de joc la CFR Cluj, Steaua, CFR Timișoara și Inter Sibiu, apoi a plecat în liga secundă maghiară, la Csepel Budapesta. O accidentare gravă la genunchi l-a făcut să renunțe la cariera de jucător și să urmeze calea antreprenoriatului.

În 2010, Robert Cristian Trif a fondat agenția Euro World Sports & Entertainment Agency, reprezentând în principal antrenori și jucători în țările din Asia și Orientul Mijlociu. În 2011, a anunțat extinderea companiei Euro World Sports & Entertainment Agency în alte sporturi, reprezentând jucători în handbal, baschet, volei și cricket, ca parte a extinderii companiei pe piața asiatică. În februarie 2013 Robert a semnat un contract de exclusivitate și colaborare cu antrenorul român Ilie Balaci pentru zona Asiei.

Citește și Copil de țărani din Valea Sângeorgiului (Hunedoara), regizor faimos în Budapesta și Viena

Începând cu februarie 2014, Robert Cristian Trif a început să exploreze noi oportunități în afaceri și a intrat în industria muzicală, promovând cântăreți și trupe în Asia. În octombrie 2014, într-o conferință de presă la Media Rotana din Dubai, a anunțat planurile pentru înființarea unui nou club de fotbal.

Peste doi ani, în 2016, Robert Cristian Trif a început să studieze actoria cu o școală franceză de actorie și cu școala asiatică Turjuman Talents din Dubai, studiind cu actori de renume și directori de film din toată Asia. Trif a debutat în „Before Suicide”, un scurtmetraj de dramă scris, regizat și produs de el. Primul său film este comedia „Te rog alege-mă ca prieten” în care a jucat rolul principal al lui Marco, un tânăr care încearcă împreună cu prietenii săi să câștige inima unei fete întâlnite într-un restaurant.

În iulie 2017 a lucrat cu regizorul britanic Jason Croot în filmul Hello Au Revoir, rolul unui comediant (Marco). A câștigat premiul cel mai bun străin actor al anului 2017 la gala UAE Short Film Festival.

În martie 2018, Trif a realizat o versiune teatrală de 10 minute a filmului „Before Suicide”, cu numele de „Where Are You God „la cel mai mare festival de piese de teatru de 10 minute din lume”, Festivalul Short+Sweet de teatru organizat la Dubai.