Robert Lepage a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UNATC ”I. L. Caragiale” Bucureşti

Actorul, regizorul de film şi de scenă şi dramaturgul canadian Robert Lepage a primit vineri titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti, în cadrul unui eveniment organizat la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, cu ocazia Festivalului Internaţional Shakespeare.

„Este un moment foarte important pentru Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti, acela de a primi în sânul comunităţii sale o personalitate de o asemenea importanţă aşa cum este Robert Lepage. Vorbim despre un om care întruchipează, într-un fel, excelenţa în teatru, un om care abordează teatrul din multe unghiuri oferind o imagine completă şi fiind o voce contemporană care dă o direcţie, este un model pentru creatorii de pretutindeni. (…) Îi mulţumesc că a acceptat. Mă gândesc la entuziasmul studenţilor şi al creatorilor de teatru din ţara asta care ştiu, află astăzi, că în cadrul comunităţii universităţii noastre avem un nou membru – Robert Lepage”, a spus rectorul UNATC, Liviu Lucaci, citat de Agerpres.

Citește și Regizorul Robert Lepage a primit Premiul Internaţional Shakespeare

El a afirmat că UNATC se află, în prezent, „într-un moment bun, un moment de întărire, de prefacere, de transformare, aşa că personalităţi aşa cum este şi cea a lui Robert Lepage întăresc astăzi acest suflu care sperăm să dea, teatrului românesc şi universal, creatori de magnitudinea domnului Lepage”.

Robert Lepage a mulţumit pentru distincţie, precizând că decernarea acestui titlu reprezintă o mare onoare pentru el.

„Aş vrea să vă mulţumesc şi să vă spun că este o onoare pentru mine. (…) Sunt mândru să mă întorc în Canada şi să spun că am un titlu universitar al UNATC din Bucureşti. Mulţumesc foarte mult, este o foarte mare onoare pentru mine”, a spus Robert Lepage.