Roger Waters şi-a anulat concertele din Polonia, după poziţia sa faţă de conflictul din Ucraina

Roger Waters, cofondator al formaţiei Pink Floyd, în vârstă de 79 de ani, şi-a anulat concertele planificate în Polonia, pe fondul indignării pentru poziţia sa faţă de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, a informat sâmbătă presa poloneză, citată de AP.

Un oficial de la Tauron Arena din Cracovia, unde Waters urma să susţină două concerte în aprilie, a spus că acestea nu vor mai avea loc.

„Managerul lui Roger Waters a decis să se retragă… fără să ofere niciun motiv”, a declarat, sâmbătă, Lukasz Pytko de la Tauron Arena Krakow.

Site-ul turneului „This Is Not a Drill” al lui Waters nu a enumerat concertele din Cracovia programate anterior pentru 21-22 aprilie.

Consilierii locali din Cracovia urmau să voteze săptămâna viitoare o propunere de a-l numi pe Waters „persona non grata”, exprimându-şi „indignarea” în ceea ce priveşte poziţia muzicianului faţă de războiul din Ucraina.

Citește și Wikimedia, sancționată de Rusia din cauza încălcării legislaţiei ruse în contextul războiului din Ucraina

Waters i-a scris o scrisoare deschisă primei doamne ucrainene, Olena Zelenska, la începutul acestei luni, în care i-a acuzat pe „naţionaliştii extremi” din Ucraina pentru că „au pus ţara pe calea acestui război dezastruos”.

El a criticat, de asemenea, Occidentul pentru că a furnizat Ucrainei arme, dând vina în special pe Washington.

Waters a criticat şi NATO, acuzând Alianţa Nord-Atlatică de faptul că a provocat Rusia.