România va participa la TALIS 2024

România va participa la TALIS 2024, studiul internaţional privind procesul de predare-învăţare (Teaching and Learning International Survey) pentru profesori şi directori de şcoli dezvoltat de OCDE, a anunţat, miercuri, ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

„Ţara noastră va participa la sesiunea 2024 a studiului internaţional privind procesul de predare-învăţare (Teaching and Learning International Survey) pentru profesori şi directori de şcoli, dezvoltat de OCDE. Decizia a fost adoptată în şedinţa de astăzi a Guvernului şi constituie un pas important în procesul de aderare a României la OCDE (în contextul în care Consiliul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică a decis, în data de 25 ianuarie 2022, deschiderea negocierilor de aderare cu ţara noastră)”, a afirmat Deca, potrivit unui mesaj postat de pagina de Facebook a Ministerului Educaţiei.

TALIS (Teaching and Learning International Survey) este conceput ca o succesiune de studii internaţionale comparative, iniţiate de către OCDE, cu scopul de a oferi indicatori internaţionali robuşti şi de a susţine politicile educaţionale relevante pentru profesorii şi pentru procesul de predare-învăţare din ciclul gimnazial.

Citește și Ligia Deca: Viitoarele legi ale educaţiei vor conţine o componentă de integritate

Potrivit ministrului, participarea României la runda TALIS 2024 este importantă din perspectiva analizei sistemice, prin colectarea informaţiilor directe privind dezvoltarea profesională a profesorilor, practicile de instruire, convingerile şi atitudinile cadrelor didactice, evaluarea profesorilor şi feedbackul, leadershipul şcolii etc.

Totodată, îi ajută pe profesori, pe directorii şcolilor şi pe ceilalţi actori educaţionali să discute practicile existente şi să găsească modalităţi de îmbunătăţire a acestora. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *