Romaşcanu: Imensa tragedie suferită de evrei trebuie permanent rememorată

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a transmis vineri, de Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului, un mesaj în care îndeamnă la păstrarea memoriei „imensei tragedii suferite de evrei”, pentru ca „niciodată să nu mai fie posibilă ura unora împotriva altora, sub nicio justificare”.

„Astăzi este Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului. O zi cu mare încărcătură emoţională, o zi care trebuie să ne amintească că, atunci când uităm de scânteia divină din noi, „omul devine lup pentru om”. Imensa tragedie suferită de evrei trebuie permanent rememorată, povestită, plânsă, pentru ca niciodată să nu mai fie posibilă ura unora împotriva altora, sub nicio justificare. Şi odată cu tragedia evreilor să ne amintim pios şi de tragedia romilor, a victimelor comunismului, de toţi martirii nebuniei istoriei. Dumnezeu să-i odihnească şi să le facă folositoare jertfa!”, a transmis Romaşcanu.

Ziua de 27 ianuarie 1945 reprezintă ziua eliberării prizonierilor din lagărul de la Auschwitz – Birkenau şi marchează comemorarea la nivel internaţional a victimelor Holocaustului.

Potrivit Rezoluţiei 60/7 din 2005 a Adunării Generale a ONU, statele sunt încurajate să comemoreze victimele Holocaustului şi să dezvolte programe educaţionale în materie de Holocaust.

Pogromul de la Bucureşti a avut loc în perioada 21 – 23 ianuarie 1941.

Citește și Reprezentanţele ICR marchează Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *