Rosanne Philippens va concerta la Timișoara cu o vioară Stradivarius din 1727

În data de 7 aprilie, Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timişoara va fi gazda unui concert special. Solista Rosanne Philippens va cânta la o vioară Stradivarius din 1727, numită „Barrere”, alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timişoara, sub bagheta dirijorului Robert Farkas.

Rosanne Philippens este o violonistă apreciată în Olanda, unde a concertat pe unele dintre cele mai mari scene ale țării, atât ca solistă, cât și ca membră a ansamblurilor de muzică de cameră. Ea este cunoscută pentru interpretările sale rafinate, exuberante și profunde, care au atras atenția atât a publicului, cât și a criticii de specialitate.

Concertul de la Timișoara este posibil datorită sprijinului generos primit din partea Fundației Elise Mathilde, care i-a permis solistei să cânte pe vioara Stradivarius din 1727, numită „Barrere”. Acest instrument, creat de celebrul lutier italian Antonio Stradivari, este unul dintre cele mai valoroase și celebre violine din lume, cunoscut pentru sunetul său profund și expresiv.

În cadrul concertului, Rosanne Philippens va interpreta Concertul pentru vioară și orchestră în re major op. 35 de Piotr Ilici Ceaikovski. Acesta este unul dintre cele mai iubite și mai interpretate concerte pentru vioară din repertoriul clasic, cu o temă muzicală memorabilă și o tehnică virtuoză impresionantă.

În a doua parte a programului, spectatorii vor avea ocazia să asculte Simfonia nr. 3, în fa major op.90 de Johannes Brahms.

Citește și „Bolero” de Maurice Ravel în interpretarea Orchestrei Naționale Radio