Rupert Friend va juca rolul celebrului dirijor român Sergiu Celibidache în The Yellow Tie

Rupert Friend, starul din serialul „Anatomy of a Scandal”, va juca rolul celebrului dirijor român Sergiu Celibidache în „The Yellow Tie”, scrie Variety.

Friend va avea un rol central în film, jucându-l pe tânărul Celibidache. După cum a anunţat Variety anul trecut, John Malkovich îl va interpreta, de asemenea, pe dirijor la o vârstă matură.

Cei doi au apărut ultima dată pe ecran împreună în „The Libertine” din 2004, în care Johnny Depp a jucat şi în rolul Ducele de Rochester.

Friend a apărut şi în filme precum „Hitman: Agent 47” şi „The Death of Stalin”. El va juca în continuare în „The Wonderful Story of Henry Sugar” alături de Benedict Cumberbatch.

Serge Ioan Celebidachi, fiul dirijorului, va regiza „The Yellow Tie” pe baza unui scenariu pe care l-a scris împreună cu James Olivier.

Citește și Rupert Friend se alătură lui John Malkovich în distribuția filmului Cravata Galbenă

Producători sunt Adela Vrinceanu Celebidachi, Cristina Dobritoiu, (Oblique Media Film, Romania), Andrei Boncea, Christopher Milburn (Frame Film, Romania) şi James Olivier (Celi Films, UK).

Celibidache este unul dintre cei mai cunoscuţi artişti ai României, a cărui viaţă incredibilă a fost necunoscută pentru mulţi dintre cei care i-au venerat muzica. După ce i-a spus tatălui său că plănuieşte să urmeze o carieră în muzică, Celibidache a fost dat afară din casă. Călătorind la Berlin pentru a-şi îndeplini visul, s-a confruntat cu discriminări şi prejudecăţi, dar după ce a supravieţuit celui de-al Doilea Război Mondial, a câştigat un concurs care l-a făcut să devină cel mai tânăr dirijor al Orchestrei Filarmonicii din Berlin.

Celibidache a devenit unul dintre cei mai emblematici dirijori ai secolului al XX-lea. De-a lungul carierei sale, s-a opus ferm regimului autoritar din România. Abordarea sa neortodoxă a muzicii, precum şi politica sa l-au făcut o figură controversată în ţara natală şi în întreaga lume a muzicii clasice.

Citește și Astra Film Festival prezintă 17 dintre cele mai valoroase filme documentare despre România reală

„Sunt încântat să lucrez din nou cu John; unul dintre cei mai mari actori ai noştri”, a spus Friend. „Este o onoare să împărtăşesc cu el responsabilitatea de a portretiza un bărbat la fel de fascinant, complex şi talentat ca Sergiu Celibidache – sunt încântat să aduc povestea lui pe ecran”.

Producţia la „The Yellow Tie” urmează să înceapă în România la începutul anului 2023.