Rusia a restricţionat accesul la aplicaţia de streaming de muzică SoundCloud

Rusia a restricţionat accesul la aplicaţia de streaming de muzică SoundCloud, invocând ”informaţii false” despre ceea ce Moscova numeşte o ”operaţiune militară specială” în Ucraina, a informat duminică agenţia de ştiri Interfax, citând agenţia de supraveghere al comunicaţiilor Roskomnadzor (RKN), transmite Reuters.

Rusia a intrat în conflict cu marile companii de tehnologie pentru a controla fluxul de informaţii, după ce a trimis trupe în Ucraina pe 24 februarie, încetinind serviciul Twitter şi interzicând Facebook şi Instagram.

”Roskomnadzor a restricţionat accesul la serviciul SoundCloud în legătură cu plasarea de materiale care conţin informaţii false cu privire la natura operaţiunii militare speciale pe teritoriul Ucrainei”, a spus Interfax, citând RKN.

Accesul la serviciu a fost blocat la ordinul Procuraturii Generale din Rusia, întrucât informaţiile în cauză se referă la forma şi metodele de război ale operaţiunii speciale, inclusiv ”atacuri asupra civililor, lovituri asupra infrastructurii civile, despre numeroase victime civile ale soldaţilor ruşi”.

SoundCloud este o platformă de distribuire audio online unde utilizatorii pot colabora, promova și distribui proiecte muzicale originale. În luna iulie a anului 2013, pe acest site erau înregistrați circa 40 de milioane de utilizatori 200 de milioane de ascultători. Sediul central se află în Berlin, Germania.

Citește și Ed Sheeran este acuzat că a plagiat „Let’s Get It On” 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *