Rusia: Elevii au dat test la istorie din interviul lui Putin cu Tucker Carlson

Elevii din întreaga Rusie au participat luna aceasta la un test de istorie care a implicat vizionarea unor extrase din interviul lui Vladimir Putin cu jurnalistul american Tucker Carlson, potrivit postărilor pe reţelele sociale din numeroase şcoli, relatează Reuters.

Putin şi-a început interviul de două ore, acordat în februarie, ţinându-i o prelegere lui Carlson timp de aproximativ o jumătate de oră despre istoria Rusiei începând cu anul 862. În expozeul său, el a susţinut că Ucraina nu are o tradiţie de stat independent – o noţiune respinsă de Kiev.

În postările de pe platforma rusească VK, şcolile au descris testul ca fiind un „joc intelectual” care i-a ajutat pe copii să înţeleagă „etapele de dezvoltare a statului rus” şi au spus că a fost atât distractiv, cât şi instructiv.

În unele cazuri, se pare că au participat copii de doar şase sau şapte ani. O şcoală din Rostov, oraş din sudul Rusiei, a declarat că elevii din clasele I-XI au vizionat părţi din interviu şi apoi au răspuns la întrebări adecvate vârstei lor.

Citește și Tucker Carlson se laudă că este primul jurnalist din Occident care l-a intervievat pe Putin de la invazia Ucrainei

Şcoala gimnazială Domodedovskaia a postat că, după testul cu 11 puncte, copiii au fost însărcinaţi să se gândească la întrebări pe care să i le trimită lui Putin. Aceasta a precizat că, întrucât a fost un eveniment la nivel naţional, „din păcate, nu toată lumea va primi răspunsuri de la preşedinte, dar încă avem speranţe!”.

Reuters a trimis solicitări de comentarii către opt directori şi profesori de la şcolile care au luat parte la eveniment. Niciunul dintre ei nu a răspuns până în prezent.

Despre acest test a relatat prima dată „Ne Norma”, o asociaţie de voluntari care urmăreşte modul în care viziunea despre lume care stă la baza invaziei lui Putin în Ucraina este insuflată copiilor ruşi. Dmitri Ţibiriov, purtător de cuvânt al proiectului, a declarat că nu este o surpriză faptul că interviul lui Carlson a fost prezentat copiilor, având în vedere „acoperirea propagandistică în masă” pe care a generat-o în mass-media de stat.

Nu se ştie exact ce fragmente din interviu au fost folosite în cadrul testului. Carlson a fost criticat pentru că nu l-a presat suficient de tare pe liderul de la Kremlin şi chiar Putin a spus că şi-ar fi dorit întrebări mai dure.