S-a lansat Biblioteca Digitală a Brăilei

De curând s-a lansat o nouă bibliotecă digitală, care se alătură altor proiecte similare. Bibliotecile județene, din ce în ce mai multe, au început demersuri de digitalizare a colecțiilor pe care le dețin în patrimoniul lor.

Utilizatorii de internet au acces gratuit și deschis la ”Biblioteca Digitală a Brăilei”, cel mai „tânăr” proiect al Bibliotecii Județene ”Panait Istrati”! Informațiile sunt organizate pe domenii de interes astfel: cărți vechi românești, manuscrise, cărți poștale, fotografii, hărți, bibliografie școlară, medalistică, ziare și reviste, articole, ziare vechi brăilene și naționale etc.

”Deși activitatea de digitalizare a colecțiilor a început cu mulți ani în urmă, dezideratul de a oferi publicului nostru o accesare cât mai ușoară și rapidă a documentelor aflate în domeniul public s-a concretizat în anul 2022. Acum se poate regăsi o serie diversă de documente digitizate de tip text, imagine, audio sau video, copii digitale fidele ale documentelor aflate în patrimoniul instituției, prelucrate astfel încât să poată fi consultate pe loc, de oriunde, oricând, doar cu un click distanță. Biblioteca Digitală a Brăilei este dinamică, în fiecare zi se adaugă noi și noi obiecte digitale care sperăm să trezească interesul tuturor celor care vor accesa aceste colecții virtuale. Biblioteca depune eforturi pentru a-și deschide colecțiile cât mai larg posibil publicului de pretutindeni, în scop de cercetare, educație sau simplă curiozitate”, transmite Biblioteca Județeană printr-un comunicat de presă.

Biblioteca fi accesată la următorul link: https://toread.bjbraila.ro/opac/searchnew

Citește și ProEuropeana – Biblioteca Digitală a Publicațiilor, cea mai importantă resursă pentru cercetători