Salman Rushdie şi-a pierdut vederea la un ochi şi nu îşi poate folosi o mână după atacul din august

Salman Rushdie şi-a pierdut vederea la un ochi şi nu îşi poate folosi o mână ca urmare a atacului din august, de la un eveniment literar la New York, a anunţat agentul său, potrivit Reuters.

Andrew Wylie a vorbit într-un interviu pentru El Pais despre rănile suferite de Rushdie în atacul brutal din vară. El a descris rănile ca fiind “profunde” şi a subliniat că Rushdie nu mai vede cu un ochi. “A avut trei răni grve la gât. O mână nu poate fif folosită pentru că s-au secţionat nervii braţului. Şi el are aproximativ alte 15 răni în zona pieptului”.

Wylie nu a precizat dacă autorul “Versetelor Satanice”, în vârstă de 75 de ani, este încă în spital la mai mult de două luni după ce poliţia a anunţat că un tânăr de 24 de ani din New Jersey l-a înjunghiat pe Rushdie în gât şi în tors la un eveniment literar.

Salman Rushdie a pus pe jar o parte a lumii islamice odată cu publicarea „Versetelor satanice” în 1988, ceea ce l-a determinat pe ayatollahul iranian Khomeini să emită o fatwa prin care cerea asasinarea sa. Autorul a fost obligat să trăiască ascuns şi sub protecţia poliţiei.

Citește și Sute de scriitori vor citi din opera lui Salman Rushdie în semn de solidaritate