Salman Rushdie şi-a pierdut vederea la un ochi şi nu îşi poate folosi o mână după atacul din august

Salman Rushdie şi-a pierdut vederea la un ochi şi nu îşi poate folosi o mână ca urmare a atacului din august, de la un eveniment literar la New York, a anunţat agentul său, potrivit Reuters.

Andrew Wylie a vorbit într-un interviu pentru El Pais despre rănile suferite de Rushdie în atacul brutal din vară. El a descris rănile ca fiind “profunde” şi a subliniat că Rushdie nu mai vede cu un ochi. “A avut trei răni grve la gât. O mână nu poate fif folosită pentru că s-au secţionat nervii braţului. Şi el are aproximativ alte 15 răni în zona pieptului”.

Wylie nu a precizat dacă autorul “Versetelor Satanice”, în vârstă de 75 de ani, este încă în spital la mai mult de două luni după ce poliţia a anunţat că un tânăr de 24 de ani din New Jersey l-a înjunghiat pe Rushdie în gât şi în tors la un eveniment literar.

Salman Rushdie a pus pe jar o parte a lumii islamice odată cu publicarea „Versetelor satanice” în 1988, ceea ce l-a determinat pe ayatollahul iranian Khomeini să emită o fatwa prin care cerea asasinarea sa. Autorul a fost obligat să trăiască ascuns şi sub protecţia poliţiei.

Citește și Sute de scriitori vor citi din opera lui Salman Rushdie în semn de solidaritate

📢 Vrem să auzim părerea ta!

Deși comentariile pe site sunt închise, conversația continuă pe pagina noastră de Facebook. Fie că vrei să discuți mai mult despre subiectul articolului, să pui întrebări sau pur și simplu să te alături comunității noastre, te așteptăm cu drag!

👉 Urmărește-ne pe Facebook