Salonul de Carte Bookfest Timişoara, la cea de-a X-a ediţie

Cea de-a X-a ediţie a Salonului de carte Bookfest, care se desfăşoară la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara, în perioada 30 martie – 2 aprilie, aduce în Capitala Europeană a Culturii invitaţi de seamă, dar şi cele mai noi apariţii editoriale, informează Agerpres.

Peste 40 de evenimente sunt programate în timpul Salonului de Carte Bookfest, iar acestea vor prilejui iubitorilor de carte întâlniri memorabile şi sesiuni de autografe de la personalităţile marcante ale culturii româneşti contemporane.

Gabriel Liiceanu, Armand Goşu, Horia-Roman Patapievici, Radu Paraschivescu, Tatiana Niculescu, Ioana Pârvulescu, Sabina Fati, Alexandra Furnea, Rareş Moldovan, Cătălin Dorian Florescu, Cosmin Perţa, Cristian Fulaş sunt doar câţiva dintre autorii ce vor fi prezenţi la această ediţie a Salonului Bookfest din Timişoara. Acestora li se alătură cunoscuţii autori timişoreni Adriana Babeţi, Mircea Mihăieş, Viorel Marineasa, Robert Şerban, Cristina Chevereşan, Claudiu Arieşan sau Radu Pavel Gheo.

Citește și Au început înscrierile pentru Bookfest, ediţia a XVI-a

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La ediţia anterioară a Salonului Internaţional de Carte Bookfest (Bucureşti, 1-5 iunie 2022) au fost prezenţi peste 170 de expozanţi, programul celor cinci zile cuprinzând peste 400 de evenimente, de la lansări şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive.

La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului va fi liberă în cadrul Salonului, în toate cele patru zile, între orele 10,00 – 20,00, iar copiii au pregătite ateliere special pentru ei.

Salonul de Carte Bookfest Timişoara este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România.

Bookfest Timişoara este un proiect cultural finanţat de Municipiul Timişoara, prin Centrul de Proiecte.